ΧΑ: Συσσωρευμένες απώλειες στις 560 μονάδες

ΧΑ: Συσσωρευμένες απώλειες στις 560 μονάδες
"Κράτησαν" τα στηρίγματα των τραπεζών

Τρίτη συνεχόμενη μέρα απωλειών για το Χρηματιστήριο Αθηνών, οι οποίες ωστόσο περιορίστηκαν σε ένα μίνιμουμ χάρις τον τραπεζικό κλάδο που κατάφερε να κρατήσει τα «αναχώματα» που «γκρέμισαν» κυρίως οι μετοχές του 25άρη, ο οποίος υποχώρησε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1.500 μονάδων. Ο Γενικός Δείκτης διατήρησε τις 560 μονάδες, που ήταν και το βασικότερο σήμερα.

Στα τηςσυνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σταθερά πτωτικά σήμερα, με τις περισσότερες μετοχές του να δέχονται πιέσεις για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Μάλιστα, στα αρνητικά της ημέρας είναι το γεγονός ότι ο FTSE 25 έχασε για δεύτερη φορά μέσα σε οκτώ συνεδριάσεις το επίπεδο των1.500 μονάδων, ενώ αντίθετα, ο γενικός δείκτης διατήρησε τις 560 μονάδες, οι οποίες αποτελούν, σύμφωνα με τους τεχνικούς αναλυτές, ένα καλό επίπεδο αναμονής των εξελίξεων.

Μιλώντας για εξελίξεις, σήμερα αναμένονται μερικά πρώτα δείγματα από τοEuroWorking Group, αν και το πιθανότερο σενάριο είναι να υπάρξει απλά μια καταγραφή προθέσεων. Άλλωστε, νωρίτερα, 'κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών' ανέφερε ότι στη συνάντησηΤσακαλώτου - Moscoviciσυμφωνήθηκε να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία με τα προαπαιτούμενα προκειμένου να εκταμιευθεί άμεσα η υποδόση των 2,8 δισ ευρώ. Το ίδιο να συμβεί και με τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης, ούτως ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη ρύθμιση του χρέους.

Στα της σημερινής ειδησεογραφίας συγκαταλέγονται τα αναθεωρημένα στοιχεία για την πορεία του ελληνικούΑΕΠτο β' 3μηνο. Αν και ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη η επί τα χείρω αναθεώρηση της πορείας του ελληνικού ΑΕΠ το β' τρίμηνο του έτους, τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑ.Τ. επηρέασαν ελαφρώς αρνητικά την επενδυτική συμπεριφορά στο Χ.Α. Ο Γενικός Δείκτης διεύρυνε τις απώλειες του, με τις τραπεζικές μετοχές να παίρνουν τη σκυτάλη της πτώσης.

Πάμε στους δείκτες τώρα, όπου οΓενικός Δείκτηςέκλεισε με απώλειες0,65% στις 561,69 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 565,08 μονάδων (-0,05%) και 558,87 μον. (-1,14%). Οτζίροςδιαμορφώθηκε στα15,6 εκατ.ευρώ, ο όγκος ανήλθε στα 18,2 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 813 χιλ. τεμάχια.Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησηςέκλεισε με απώλειες 0,74%, στις 1.492,29 μονάδες, ενώ στο -0,55% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές οMid Capκαι στις 703,33 μονάδες. Οτραπεζικός δείκτηςέκλεισε με απώλειες 0,38% στις 637,05 μονάδες.

Στοταμπλότώρα,τέσσερις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ και ΕΛΠΕ, έκλεισαν με απώλειες που ξεπέρασαν το 2%, ενώ άνω του 1% ήταν η πτώση σε Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Λάμδα, ΕΕΕ, Aegean, ΟΛΠ και Εθνική. Με μικρές απώλειες έκλεισαν οι Folli Follie, Motor Oil, Eurobank, Βιοχαλκο και Τιτάν.Στον αντίποδα, αν και τα κέρδη τους δεν ξεπέρασαν το 1%, θετικές ήταν οι παρουσίες τωνΟΠΑΠ, ΜΕΤΚΑ, Jumbo και Grivalia, οι οποίες στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης κατάφεραν να κρατήσουν το θετικό τους πρόσημο. Όμως, η διαφορά έγινε στις μετοχές των Alpha Bank και Πειραιώς, οι οποίες αν και ενδοσυνεδριακά σημείωναν απώλειες που ξεπερνούσαν το 2%, τελικά έκλεισαν χωρίς μεταβολή, όπως και οι ΕΥΔΑΠ και Ελλάκτωρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ