Ξέπλεναν χρήμα μέσω "βαλκάνιων μπροστινών" ενώ οι μετοχές βούλιαζαν

Ξέπλεναν χρήμα μέσω "βαλκάνιων μπροστινών" ενώ οι μετοχές βούλιαζαν
Πολύ μεγάλη συζήτηση γίνεται στα χρηματιστηριακά γραφεία τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω του ελληνικού χρηματιστηρίου και μάλιστα την ώρα που οι μετοχές βούλιαζαν κυριολεκτικά την περασμένη εβδομάδα.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή πριν την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με τις φήμες ορισμένοι «κωδικοί» πραγματοποιούσαν αγοραπωλησίες τραπεζικών μετοχών σε πολύ χαμηλές τιμές. Την Δευτέρα ξεκίνησε η κατρακύλα στο ΧΑ και η εκτόξευση των spreads στα δεκαετή ομόλογα. Την Τρίτη το Βερολίνο διακινεί υπογείως την εξής θέση: « Αφού ο Χαρδούβελης λέει στην Λαγκάρντ ότι η Ελλάδα τα καταφέρνει μόνη της χωρίς το ΔΝΤ, τότε γιατί έρχεται σε μας και ζητεί να «κουρέψουμε» ή επιμηκύνουμε τον χρόνο αποπληρωμής των δανείων προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος;».
Την Τετάρτη το μεσημέρι πριν το Υπουργικό Συμβούλιο, που προγραμματίστηκε εσπευσμένα μία μέρα νωρίτερα, ο Σαμαράς σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Κεφαλαιαγορά και τραπεζίτες μαθαίνει ότι τουλάχιστον 8 ελληνικοί «κωδικοί» παίζουν εκατομμύρια στο -10% και το -20% τραπεζικών τίτλων. Τα νήματα κινούνται από offshore εταιρείες ανήκουσες σε 5 Αλβανούς και 3 Σκοπιανούς, ή τουλάχιστον αυτοί είναι οι «μπροστινοί». Αργά το βράδυ μετά το Υπουργικό συναντάται αιφνιδίως με τον Γκ. Χαρδούβελη στο Μαξίμου, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Το ραντεβού διαρκεί πολύ. Πιθανόν μέχρι τα ξημερώματα.

Για να δούμε τι θα ανακαλύψει τελικά ο Κ. Μποτόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ