Πτώση 82,6% στα κέρδη των εισηγμένων εταιρειών στο α΄ εξάμηνο 2014

Πτώση 82,6% στα κέρδη των εισηγμένων εταιρειών στο α΄ εξάμηνο 2014
Μείωση 82,6% κατέγραψαν τα κέρδη των εισηγμένων στο Χ.Α εταιρειών, στο πρώτο εξάμηνο του 2014 και διαμορφώθηκαν στα 941,6 εκατ. ευρώ, ενώ ο τζίρος παρουσιάσθηκε οριακά ενισχυμένος σε ποσοστό 0,6%, στα 33,16 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ΒΕΤΑ Α.Ε.Π.Ε.Υ.

Τα λειτουργικά κέρδη παρουσίασαν αύξηση σε ποσοστό 8,7% και ανήλθαν στα 3,2 δισ. ευρώ.
Από τα κέρδη ύψους 941 εκατ. ευρώ, τα 908 προήλθαν από την συνεισφορά των τραπεζών, κυρίως από την εγγραφή εκτάκτων θετικών αποτελεσμάτων και τη βελτίωση της οργανικής επίδοσης .

Η σχέση μεταξύ κερδοφόρων και ζημιογόνων εταιρειών παρουσίασε μικρή αλλά σταθερή βελτίωση. Οι κερδοφόρες εταιρείες ανήλθαν στις 85 και οι ζημιογόνες στις 124.

Σύμφωνα με την ΒΕΤΑ Α.Ε.Π.Ε.Υ ισχυρούς ισολογισμούς παρουσίασαν οι εταιρείες: ΜΕΤΚΑ, Aegean, ΟΠΑΠ και FF Group, ενώ συνέχισαν με καλό δεύτερο τρίμηνο την χρονιά οι εταιρείες: Eurobank Propeerties, ΕΧΑΕ, Καρέλιας, Μυτιληναίος, Info Quest, Πλαίσιο, Σαράντης, Κυριακίδης, MLS Πληροφορική, Byte, Πλαστικά Κρήτης , Ιατρικό Αθηνών, AS Company, Creta Farm, Καραμολέγκος, Πετρόπουλος, Καράτζη, kleeman, Flexopack, Ντρουκφάρμεπεν, Μύλοι Λούλη, Ευρωπαϊκή Πίστη και Paperpack.

Αντιθέτως, αρνητικά μεγέθη ή κατώτερα των προσδοκιών ανακοίνωσαν οι εταιρείες: Ιντραλότ, ΕΛΠΕ, Motor Oil, Coca Cola, Frigoglass και Τέρνα Ενεργειακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ