IOSCO: Η επόμενη κρίση στις αγορές θα έρθει από χάκερ

IOSCO: Η επόμενη κρίση στις αγορές θα έρθει από χάκερ
Αμεση προειδοποίηση από τον IOSCO, το μεγαλύτερo θεσμικό φορέα ασφάλειας συναλλαγών στον κόσμο, ότι η επόμενη κρίση στις διεθνείς αγορές θα προκληθεί από επίθεση χάκερ.

Οπως αναφέρουν οι Financial Times, η ΙΟSCO απευθύνει έκκληση στις Αρχές να λάβουν μέτρα εγκαίρως, ώστε να αντιμετωπίσουν τέτοια κρούσματα γιατί σύμφωνα με τον φορέα η επόμενη κρίση θα ξεκινήσει από τον κυβερνοχώρο με μια σειρά διαδοχικών επιθέσεων σε μεγάλους παίκτες του χρηματοπιστωτικού χώρου και μετά σειρά θα έχουν οι αγορές.


Υπενθυμίζεται ότι μεγάλη επίθεση δέχθηκε ο αμερικανικός κολοσσός λιανεμπορίου της Target, η οποία διατηρούσε δεδομένα πιστωτικών καρτών 40 εκατομμυρίων πελατών της. Επίσης επίθεση έγινε και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα δημοπρασιών της eΒay. Ακόμη μια έγινε πρόσφατα στη Sony, στο δίκτυο των βιντεοπαιχνιδιών PlayStation, εξαιτίας χάκερ. Οι χάκερ προκάλεσαν υπερφόρτωση δεδομένων, η οποία είχε ως συνέπεια το δίκτυο να αρνείται την εξυπηρέτηση των χρηστών σε διάφορα σημεία του, όπως αναφέρει το ΒΒC. Πάντως, επισήμως η εταιρεία διαβεβαίωσε τους καταναλωτές της πως δεν υπήρξε πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα. Συν τοις άλλοις, η Sony, όταν ανέλαβε την ευθύνη προσωρινής διακοπής λειτουργίας του δικτύου του PlayStation, ενημέρωσε μέσω Τwitter ότι υπήρξαν απειλές και για την ασφάλεια του στελέχους της Τζον Σμέντλεϊ, το οποίο ταξίδευε με την American Airlines. Η συγκεκριμένη πτήση άλλαξε πορεία. Η Sony, επίσης, ανέφερε ότι το FΒΙ ερευνά τις απειλές.

http://s.kathimerini.gr/garnish/edition.png?4708122126); background-position: 0px 0px; background-repeat: no-repeat;">Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ