Ιδού ο "φορολογικός παράδεισος" της coca-cola

Ιδού ο "φορολογικός παράδεισος" της coca-cola
Καντόνι Τσουγκ (Zug). Μια περιοχή που δεν είναι μόνο από τις πιο όμορφες τις Ελβετίας, αλλά είναι και πολύ ελκυστική για τις επιχειρήσεις.

Γιατί; Γιατί μεταξύ των προτερημάτων της είναι η θέση της, που βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης, η φιλικότητα απέναντι στο επιχειρείν, η πολιτική της σταθερότητα, αλλά κυρίως η χαμηλή φορολογία. Αυτά μην φανταστείτε ότι τα έβγαλα από το μυαλό μου.

Είναιτο promo που αντικρίζει κάποιος κάνοντας κλικ στην ιστοσελίδα του Καντονιού. Προφανώς και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η coca-cola- και άλλες 30.000 «αλλοδαπές» επιχειρήσεις- επέλεξαν το Καντόνι ZUG για να στεγάσουν τη επιχειρηματική τους «φωλιά». Και προφανώς δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η νέα coca cola που θα στεγαστεί στο ZUG θα είναι η «μαμά» εταιρία που θα συμμετέχει σε όλες τις ανά τον πλανήτη «θυγατέρες».

Και λέμε προφανώς διότι η φορολογία για τις Holding επιχειρήσεις είναι ακόμη χαμηλότερη. Όπως προβλέπεται από το φορολογικό καθεστώς, η εταιρίες που δεν έχουν άλλη δραστηριότητα εκτός από το να διαχειρίζονται τις επενδύσεις τους σε άλλες εταιρίες απολαμβάνουν του απίστευτους συντελεστές που θα δείτε στον παρακάτω πίνακα.

Tax rates

Capital and reserves

profit

Direct Federal tax

0

upto8.5%

Canton/municipality

0.02%
(multiplied by the tax rate)

0

Η εγγραφή της coca cola στο καντόνι ZUG, το μετοχικό της κεφάλαιαo και οι βασικοί μέτοχοι

coca11

Τι ανακοίνωσε μεταξύ άλλων η coca cola

Την εισαγωγή στην premium κατηγορία του χρηματιστηρίου του Λονδίνου, μέσω της ανταλλαγής μετοχών στο πλαίσιο της προαιρετικής δημόσιας πρότασης που κατατέθηκε, μεταξύ της εισηγμένης στο ΧΑ Coca Cola Hellenic και της Coca Cola HBC AG, αποφάσισαν οι βασικοί μέτοχοι του πολυεθνικού ομίλου. Η Coca Cola HBC AG θα αποτελεί τη νέα μητρική εταιρεία του ομίλου με έδρα στην Ελβετία.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, πρόθεση της Coca-Cola HBC AG είναι, μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης Ανταλλαγής, να είναι η νέα εταιρεία συμμετοχών της Coca-Cola Hellenic. H Δημόσια Πρόταση Ανταλλαγής δε θα επιφέρει οιαδήποτε αλλαγή στο εύρος των δραστηριοτήτων, τη στρατηγική και τις προτεραιότητες της Coca-Cola Hellenic. Η σημερινή διοίκηση της Coca-Cola Hellenic θα συνεχίσει να ηγείται της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Coca-Cola Hellenic και της μακροπρόθεσμης στρατηγικής του.

Οι δεσμοί της Coca-Cola Hellenic με την Ελλάδα θα παραμείνουν ανεπηρέαστοι. Η Coca-Cola Hellenic θα διατηρήσει την εγχώρια παραγωγή και διανομή των προϊόντων της στην Ελλάδα και, μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, θα συνεχίσει να λειτουργεί στην Αθήνα το Κέντρο των Εταιρικών Υπηρεσιών της Coca-Cola Hellenic (Group Corporate Service Center), το οποίο υποστηρίζει τις δραστηριότητες σε 28 χώρες. Δεν θα υπάρξει καμία επίδραση στις θέσεις εργασίας, στις αποδοχές ή στις παροχές των εργαζομένων της Coca-Cola Hellenic, ως αποτέλεσμα αυτής της συναλλαγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ