Φραγή στο ιντερνετικό στοίχημα. Χάνονται τα χρήματα των παικτών;Update

Φραγή στο ιντερνετικό στοίχημα. Χάνονται τα χρήματα των παικτών;Update
Χάνουν τα λεφτά τους όσοι διατηρούν λογαριασμούς σε παράνομες στοιχηματικές εταιρίες μετά την απόφαση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.) να προχωρήσει σε φραγή όλων των στοιχηματικών ιστότοπων που δεν έχουν άδεια «νόμιμης» λειτουργίας στην Ελλάδα;

Αυτό είναι το μείζον ερώτημα που προκύπτει μετά τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς σταδιακά η Ε.Ε.Ε.Π. προχωρά στο μπλοκάρισμα διευθύνσεων και συναλλαγών. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Πριν από λίγο η Επιτροπή σε συνεργασία με τους ιντερνετικούς παρόχους, προχώρησε σε φραγή 401 διευθύνσεων ιστοσελίδων που σύμφωνα με την Επιτροπή λειτουργούν παράνομα στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος, απαγορεύεται στους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs) να επιτρέπουν την πρόσβαση σε παράνομους ιστοτόπους τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου και σε sites που βρίσκονται στη black list της ΕΕΕΠ.

Ανάμεσα τους μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού όπως οι bwin και Bet victor, τις ιστοσελίδες των οποίων δεν μπορούν πλέον να επισκεφτούν χρήστες με IP από την Ελλάδα! Όταν κάποιος επιχειρήσει να μπει σε μία από αυτές τις ιστοσελίδες εμφανίζεται η ένδειξη: "ΜΗ ΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ" και παραπέμπεται για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΕΕΕΠ.

ΜΗ ΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ



Με βάση απόφαση της ανεξάρτητης διοικητικής αρχής "Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων" (Ε.Ε.Ε.Π.), ο ιστότοπος που επιχειρείτε να επισκεφθείτε έχει εγγραφεί στον κατάλογο εκείνων που προσφέρουν υπηρεσίες τυχερών παιγνίων και στοιχημάτων χωρίς άδεια.

Κατά συνέπεια, με βάση την κείμενη νομοθεσία, η πρόσβαση στον ιστότοπο αυτό δεν επιτρέπεται.

Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.gamingcommission.gov.gr/index.php/el/

Επίσης, σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται σε τράπεζες και ιδρύματα πληρωμών να πραγματοποιούν πληρωμές για συμμετοχή ή για απόδοση κερδών στους λογαριασμούς που τηρούν παράνομοι πάροχοι τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου, ενώ δεν θα επιτρέπεται και διαφήμιση των τελευταίων.

Η ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών για τις νόμιμες εταιρίες

Σε εφαρμογή της ΠΟΛ.1248/13.12.2011 υπήχθησαν στο καθεστώς της μεταβατικής περιόδου της παρ.12 του άρθρου 50 του ν.4002/2011 οι παρακάτω εταιρείες παροχής υπηρεσιών στοιχημάτων και τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου:

CASH POINT (MALTA) LIMITED

PADDY POWER P.I.C.

KINGMAKER LIMITED

SPORTING ODOS LIMITED

REBELS GAMINE LTD

ON LINE AMUSEMENT SOLUTIONS LIMITED

SILVER LINK LIMITED

LUCKY STREAM LIMITED

DIAMOND LINK LIMITED

PERSONAL EXCHANGE INTERNATIONAL LIMITED C30759

YEZ GAMING LTD

AS IMG KASIINOD

GLB GmbH

GAMING LIMITED

STS SPORTWETTEN GmbH

ELDORADO SPORTWETTEN GmbH

MAGIC SERVICES LIMITED

ON LINE AMUSEMENT SOLUTIONS NV

LOVE 2 CELEBRATE EΠE

LOGFLEX EΠΕ

DOMS CARS EΠΕ

DOMS HOLDINGS EΠΕ

Β2Β GAMING SERVICES MALTA LIMITED

GAMBLING MALTA LIMITED