Στα νησιά οι εφοριακοί όχι για… διακοπές

Πρόσκληση για αποσπάσεις σε εφοριακούς – Μέχρι 4 Μαΐου οι αιτήσεις

Στα νησιά οι εφοριακοί όχι για… διακοπές

Το καλοκαιρινό της «σαφάρι» προετοιμάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο περιορισμού της φοροδιαφυγής και στήριξης των δημοσίων εσόδων.
Στην πρώτη γραμμή του ελέγχου μπαίνουν τα νησιά και γενικότερα τουριστικές περιοχές της χώρας.

Με εγκύκλιο της ΑΑΔΕ δίνονται οδηγίες για εντατικοποίηση των μερικών επιτόπιων ελέγχων ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου σε φορολογούμενους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά.

Οι έλεγχοι θα διενεργούνται καθημερινά ακόμα και τις αργίες, κατά τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες.

Ποιοι θα ελεγχθούν

Κατά το φορολογικό έλεγχοι οι εφοριακοί θα ελέγχουν αν οι επαγγελματίες εκπληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, τηρούν τα βιβλία, εκδίδουν αποδείξεις και τα υπόλοιπα φορολογικά στοιχεία.

Ταυτόχρονα θα καταγράφουν πληροφορίες, για τη συμπεριφορά των φορολογουμένων, οι οποίες καταχωρούνται και αξιοποιούνται για τη διενέργεια περαιτέρω ενεργειών της Φορολογικής Διοίκησης.

Στόχος ο εντοπισμός της αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης για φορολογούμενους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά.

Για τη διενέργεια των συγκεκριμένων ελέγχων, ενισχύονται με προσωπικό οι Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας, Σύρου, Θήρας, Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Κω, Ρόδου και Πολυγύρου και οι Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) Αττικής και Θεσσαλονίκης, για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Ειδικά για τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής και Θεσσαλονίκης οι έλεγχοι θα διενεργούνται:
α) εντός της χωρικής αρμοδιότητας των ως άνω υπηρεσιών
β) εκτός έδρας έως δύο τριήμερα μηνιαίως.

Για τον λόγο αυτό και προκειμένου να ενισχυθούν οι ανωτέρω υπηρεσίες, η ΑΑΔΕ καλεί τους εφοριακούς υπαλλήλους που της ανήκουν οργανικά να υποβάλουν δήλωση στην οποία θα διατυπώνουν την προτίμησή τους μέχρι και τις 5 Μαΐου, ώστε να υπάρχει το χρονικό περιθώριο προετοιμασίας των ελεγκτικών στόχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ