Πώς να ρυθμίσετε τις οφειλές σας γρήγορα και χωρίς επιβαρύνσεις

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου η ηλεκτρονική πληρωμή φόρων μέσω Taxisnet

Πώς να ρυθμίσετε τις οφειλές σας γρήγορα και χωρίς επιβαρύνσεις

 

 

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι κατασχέσεις σε τραπεζικές καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία και οι φορολογούμενοι που έχουν φορολογικές εκκρεμότητες κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα, προσαυξήσεις και κατασχέσεις. Για να γλιτώσουν από το… μάτι της εφορίας μπορούν να απλές κινήσεις να προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών τους με άτοκες δόσεις.

Από τις 15 Φεβρουαρίου οι φορολογούμενοι μπορούν απευθείας μέσω του Taxis να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.

Με την ενεργοποίηση της εφαρμογής, οι φορολογούμενοι δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό μέσω του e-banking κάθε τράπεζας για να εξοφλούν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις αλλά θα μπορούν μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr) να αναγράφουν τον αριθμό της πιστωτικής ή της χρεωστικής κάρτας και αυτόματα να γίνεται η πληρωμή του φόρου.

Η λειτουργία του συστήματος απλή:
• Οι φορολογούμενοι με τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν στο Taxisnet εισέρχονται στον προσωπικό τους λογαριασμό.
• Στη συνέχεια επιλέγουν «Στοιχεία οφειλών». Το σύστημα τους οδηγεί στις βεβαιωμένες οφειλές και την «Ταυτότητα Οφειλής» όπου θα βλέπουν το ποσό της κάθε δόσης που θα πρέπει να καταβάλουν.
• Θα υπάρχει ειδική ένδειξη για την απευθείας πληρωμή της οφειλής. Αυτό που θα χρειαστεί να κάνουν θα είναι να πληκτρολογήσουν τον αριθμό της κάρτας τους (χρεωστική ή πιστωτική) και ότι άλλο στοιχείο τους ζητηθεί και αυτόματα θα γίνεται η πληρωμή του φόρου.
Τι προσφέρουν οι τράπεζες

Οι τράπεζες προσφέρουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τους φόρους σε έως και 12 άτοκες δόσεις. Προϋπόθεση για να μπορέσει να εξοφλήσει κάποιος με πιστωτική κάρτα είναι να μην έχει επιβαρύνει τον λογαριασμό του με μεγάλα ποσά και να διαθέτει δηλαδή το απαραίτητο πιστωτικό όριο. Αν δεν υπάρχει πλαστικό χρήμα, δεν υπάρχουν και άτοκες δόσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πληρωμή των φορολογικών οφειλών μέσω πιστωτικών καρτών σε δόσεις είναι πολύ εύκολη καθώς μπορεί να γίνει και μέσω των δικτύων ιντερνετικής τραπεζικής εξυπηρέτησης των τραπεζών (web banking) και όχι μόνο μέσω των τραπεζικών γκισέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ