ΑΑΔΕ: Εξόφληση οφειλών με κάρτες μέσω taxisnet, το επόμενο διάστημα

ΑΑΔΕ: Εξόφληση οφειλών με κάρτες μέσω taxisnet, το επόμενο διάστημα

Η ΑΑΔΕ αναφέρει ότι δεν είναι δυνατή η παρέμβαση στην ακολουθούμενη τιμολογιακή πολιτική των πιστωτικών ιδρυμάτων προς τους πελάτες τους

Στο αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να ενεργοποιηθεί η σχετική εφαρμογή στο Taxisnet, παρέχοντας τη δυνατότητα εξόφλησης οφειλών με χρήση πιστωτικών, προπληρωμένων ή/και χρεωστικών καρτών μέσα από την ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ ενημερώνει η ΑΑΔΕ σε επιστολή της στη Βουλή σχετικά με τις προμήθειες των τραπεζών αναφορικά με την πληρωμή φόρων από τις τράπεζες.

Η ΑΑΔΕ αναφέρει ότι δεν είναι δυνατή η παρέμβαση στην ακολουθούμενη τιμολογιακή πολιτική των πιστωτικών ιδρυμάτων προς τους πελάτες τους, ενώ υπενθυμίζει ταυτόχρονα ότι αναμένεται στο αμέσως προσεχές διάστημα να ενεργοποιηθεί και η σχετική εφαρμογή στο Taxisnet, παρέχοντας τη δυνατότητα εξόφλησης οφειλών με χρήση πιστωτικών, προπληρωμένων ή/και χρεωστικών καρτών μέσα από την ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ.

Σχετικά με την απόφαση Δ.Π.Δ.Α. Α.Α.Δ.Ε. Γ 1107473 ΕΞ 2017 του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. με την οποία έγινε η επαναδιαπραγμάτευση των όρων διμερούς συνεργασίας της με τα Πιστωτικά Ιδρύματα, η ΑΑΔΕ επισημαίνει ότι εξαιρούνται οι κάτωθι περιπτώσεις συναλλαγών από τις εκάστοτε τραπεζικές επιβαρύνσεις:

α) Πληρωμές που διεξάγονται μέσω εναλλακτικών δικτύων (Internet Banking, ATM, APS κλπ).

β) Πληρωμές ΕΝΦΙΑ και ΦΕΦΠ (Φόρος Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων) μη ρυθμισμένων, μέσω καταστήματος με χρέωση τραπεζικού λογαριασμού (και όχι με μετρητά στο γκισέ), των φυσικών προσώπων που τη στιγμή της συναλλαγής ανήκουν σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες (όπως ενδεικτικά άτομα άνω των 70 ετών ή άτομα με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω).

γ) Συναλλαγές με χρήση πιστωτικών, προπληρωμένων ή/και χρεωστικών καρτών μέσω της λειτουργίας του δικτύου συσκευών EFT/POS στις Δ.Ο.Υ. και τα τελωνεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ