Οι φορολοταρίες, ο.... Άγιος Βασίλης και το έπαθλο των 10.000 ευρώ

Οι φορολοταρίες, ο.... Άγιος Βασίλης και το έπαθλο των 10.000 ευρώ

 

Αποτελεί καθαρή σύμπτωση αλλά το τζακ-ποτ της φορολοταρίας θα πραγματοποιηθεί στις 24 Δεκεμβρίου. Και είναι επίσης τυχαίο το γεγονός ότι η διαδικασία θα «σπάσει» σε 10 διαφορετικές κληρώσεις ώστε να διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, προσαρμόστηκε αμέσως στο κλίμα των επιδομάτων που έχει φτιάξει η κυβέρνηση και διοργανώνει μια φαντασμαγορική Άγια Νύχτα με 10 αλλεπάλληλες κληρώσεις οι οποίες δημιουργούν πιθανότητες σε έναν φορολογούμενο να κερδίσει όχι 1000 αλλά 10.000 ευρώ.

Τα πρακτικά της φορολοταρίας, έχουν ως εξής: Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν 10 διαφορετικές κληρώσεις. Οι λαχνοί, της κάθε κλήρωσης θα προκύψουν με βάση τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν τους ακόλουθους μήνες:
1. Ιανουάριο
2. Φεβρουάριο
3. Μάρτιο
4. Απρίλιο
5. Μάιο
6. Ιούνιο
7. Ιούλιο
8. Αύγουστο
9. Σεπτέμβριο
10. Νοέμβριο
Η κλήρωση για τις συναλλαγές του Οκτω βρίου έχει ήδη πραγματοποιηθεί πριν από μερικές εβδομάδες ενώ η κλήρωση με τις συναλλαγές του Δεκεμβρίου θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο. Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι από τους 1000 τυχερούς της 1ης φορολοταρίας, προς το παρόν έχουν βρεθεί περίπου 765 τυχεροί. Οι υπόλοιποι παρά το γεγονός ότι έχουν ειδοποιηθεί από την αρμόδια Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνσης της ΑΑΔΕ, δεν έχουν δηλώσει ακόμη τον τραπεζικό τους λογαριασμό ώστε να πάρουν τα χρήματά τους. Όσοι δήλωσαν εγκαίρως τον τραπεζικό τους λογαριασμό, έχουν πάρει τα χρήματά τους από χθες.
Επειδή πρόκειται για 10 διαφορετικές κληρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή και όχι μια ενιαία, οι καταναλωτές θα μπορούν να κερδίσουν παρά πάνω από μια φορές. Δηλαδή, οι λαχνοί για τις συναλλαγές του Ιανουαρίου του 2017 θα κληρωθούν σε μια κλήρωση και ο φορολογούμενος «Α» θα μπορεί να κερδίσει μόνο για έναν λαχνό δηλαδή μόνμο 1000 ευρώ. Ο ίδιος φορολογούμενος «Α» όμως, θα μπορεί να κερδίσει άλλα 1000 ευρώ και με βάση τις συναλλαγές του Φεβρουάριου, του Μαρτίου κλπ. Ο περιορισμός των 1000 ευρώ ισχύει ανά κλήρωση και όχι ανά φορολογούμενο. Έτσι, θεωρητικά, θα μπορεί να υπάρξει ένας τυχερός που θα πάρει 2000, 3000 ή και 10.000 ευρώ.
Η ΑΑΔΕ θα δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα στις κληρώσεις. Θα πραγματοποιούνται η μία μετά την άλλη την Κυριακή ενώ το βράδυ της Άγιας Νύχτας προγραμματίζεται να γίνει μαζική αποστολή μηνυμάτων και emailsστους τυχερούς οι οποίοι μπορεί να φτάσουν και στα 10.000 άτομα (ή λιγότερα αν υπάρξουν διπλά και τριπλά τυχεροί). Θα κληρωθούν και 10.000 επιλαχόντες αλλά σε αυτούς δεν θα αποσταλούν e-mails για να μην δημιουργούνται προσδοκίες.
Τα χρήματα θα καταβληθούν στους δικαιούχους στις 29 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ