Το πάρτι της φοροδιαφυγής καλά κρατεί

Υψηλά τα ποσοστά σενεχυροδανειστήρια και... γραφεία τελετών

Το πάρτι της φοροδιαφυγής καλά κρατεί

Στο Ιόνιο και στην ηπειρωτική Ελλάδα καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά παραβατικότητας, με τους κλάδους των μεταφορών, τα ενεχυροδανειστήρια αλλά και οι… παραγωγοί πάγου να εκτοπίζουν σε χαμηλότερες θέσεις παραβατικότητας τον κλάδο της εστίασης.

Τα πρώτα αποτελέσματα, δείχνουν ότι η έντονη παρουσία των κλιμακίων της ΑΑΔΕ στο Αιγαίο (Επιχειρησιακό Σχέδιο «Αργοσαρωνικός- Κυκλάδες») έφερε για μια ακόμα φορά αποτελέσματα ήτοι μεγάλο ποσοστό συμμόρφωσης. Έτσι τα ποσοστά παραβατικότητας στο σύνολο των Κυκλάδων δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο το 20%.

Τα υψηλότερα ποσοστά παραβατικότητας εντοπίστηκαν σε:

Κέρκυρα: 59%
Ζάκυνθος: 34%
Κεφαλονιά: 32%
Λάρισα: 32%
Ρέθυμνο: 31%

Έκπληξη προκαλούν και οι κλάδοι στους οποίους εμφανίζεται η μεγαλύτερη φορολογική παραβατικότητα. Έτσι πρώτα σε παραβατικότητα (ποσοστό επιχειρήσεων που εντοπίσθηκαν να μην εκδίδουν αποδείξεις ή να πραγματοποιούν άλλες φορολογικές παραβάσεις) εμφανίζονται οι Παραγωγοί πάγου και τα Ενεχυροδανειστήρια: 61% και ακολουθούν

· Ταξί: 56%
· Πούλμαν: 54%
· Βυτιοφόρα νερού- Θαλάσσια σπορ: 53%
· Χονδρεμπόριο ενδυμάτων: 52%
· Περιποίηση νυχιών- γραφεία τελετών- κέτερινγκ: 50%

Πολύ καλύτερη όμως είναι η εικόνα σε κλάδους όπου γίνονται συστηματικά έλεγχοι. Έτσι τα ποσοστά παραβατικότητας σε αυτούς τους κλάδους έχουν ως εξής:

· Καντίνες- Κουρεία: 29%
· Υπαίθριο εμπόριο: 26%
· Καφενεία- Ενοικιαζόμενα: 25%
· Ψητοπωλεία- Ταβέρνες: 24%
· Καφετέριες: 13%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ