Αυτή είναι η (προσωρινή) λύση για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Αυτή είναι η (προσωρινή) λύση για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση
Λίγο ακόμη χρόνο θα επιχειρήσει να κερδίσει η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να βρει λύση για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του fpress.gr, θα κατατεθεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση προκειμένου η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης μετάταξης στο καθεστώς του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις του κλάδου, να παραταθεί μέχρι τις 16 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και το υπόλοιπο οικονομικό επιτελείο ευελπιστεί ότι θα έχει βρει το «ισοδύναμο» ώστε να μην επιβληθεί τελικώς ο φόρος. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε χθες ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν. Ντομπρόβσκις.

Την νομοθετική ρύθμιση, έχει ετοιμάσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης και εκτός απροόπτου θα ενσωματωθεί στο μινι πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για να κλείσει «τρύπες» της διαπραγμάτευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες θα προβλέπει:

  1. Παράταση στην προθεσμία υποβολής της δήλωσης μετάταξης μέχρι τις 16 Νοεμβρίου
  2. Παράταση στην προθεσμία για την υποβολή των συμπληρωματικών στοιχείων μέχρι τις 23 Νοεμβρίου

Δυνατότητα διαγραφής των προστίμων σε όσες περιπτώσεις οι εφορίες έχουν ήδη προχωρήσει στην επιβολή τους επειδή δεν υπήρχε νομική κάλυψη για την παράταση που είχε δοθεί μέχρι την περασμένη Παρασκευή. Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας της κόντρας της κυβέρνησης με την Κατερίνα Σαββαίδου, η τελευταία παράταση που δόθηκε στον ΦΠΑ δεν καλύφθηκε ποτέ με νομοθετική ρύθμιση ή απόφαση με αποτέλεσμα οι εφορίες να προχωρούν στην επιβολή προστίμου μη δεχόμενες να «υπακούσουν» σε ένα δελτίο τύποου.

Αξιολόγηση