Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση
Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε από τη μεριά της αντιπολίτευσης το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης για την επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Αναφερόμενη στον ΦΠΑ στην παιδεία η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει ως στόχο της εξίσωση προς τα κάτω.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει ότι η κυβέρνηση επιβάλει για πρώτη φορά έναν φόρο που -όπως αποκαλύπτει ο Π. Μοσχοβισί- είναι δικής της έμπνευσης, έναν φόρο που -όπως είπε ο κ. Τσίπρας- είναι λάθος, έναν φόρο που θα πλήξει σοβαρά τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, θα φέρει επιπλέον ανεργία και θα έχει σοβαρές συνέπειες στην ιδιωτική αλλά και τη δημόσια εκπαίδευση. «Αυτός είναι τελικά ο στόχος της "Αριστεράς του τίποτα". Η εξίσωση προς τα κάτω», τονίζει η ΝΔ.

«Φορτώνει νέα βάρη στη λαϊκή οικογένεια» τονίζει το ΚΚΕ

"Η επιβολή τελικά ΦΠΑ στα φροντιστήρια και στα ιδιωτικά δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, αποδεικνύει ότι, ανεξάρτητα από επιμέρους διαβαθμίσεις, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αυξάνει το μηδενικό ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και φορτώνει νέα βάρη στη λαϊκή οικογένεια, που προσπαθεί μέσω της παραπαιδείας να καλύψει τις ελλείψεις του δημόσιου σχολείου" αναφέρει σε σχετικό του σχόλιο, το ΚΚΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ