Αλεξιάδης: Δεν «παγώνουν» οι επιστροφές φόρων, αργούν λόγω έλλειψης προσωπικού

Αλεξιάδης: Δεν «παγώνουν» οι επιστροφές φόρων, αργούν λόγω έλλειψης προσωπικού
Δεν υπάρχει εντολή να «παγώσουν» οι επιστροφές φόρου, απλώς πολλές φορές καθυστερούν λόγω έλλειψης προσωπικού...

Αυτό υποστήριξε ο υπηρεσιακός αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Ant1.

«Υπάρχει διαδικασία που πρέπει να τηρείται στη διαδικασία επιστροφής», είπε ο κ. Αλεξιάδης και τόνισε ότι «το σύστημα πρέπει να γίνει πιο αυτοματοποιημένο» διευκρινίζοντας ότι υπάρχει ο σχετικός σχεδιασμός, όμως «αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Ερωτηθείς για την καταβολή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, για τον περασμένο χρόνο, δεν απάντησε, καθώς όπως είπε, αυτή θα είναι δουλειά του επόμενου Υπουργού Οικονομικών. «Σε προεκλογική περίοδο δεν μπορούν να δοθούν απαντήσεις για τις πληρωμές» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την διαδικασία των φορολογικών δηλώσεων, ο κ. Αλεξιάδης είπε: «Tέλειωσαν οι διαδικασίες των φορολογικών δηλώσεων, ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση», σημείωσε «και ξεκινά η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ ο οποίος θα είναι περίπου όσο ήταν το 2014. Θα σταλούν τα εκκαθαριστικά και οι δόσεις θα ξεκινούν από τέλος Οκτωβρίου. Η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων ανοίγει το δρόμο και για τα εκκαθαριστικά για τα οικογενειακά επιδόματα τα φοιτητικά επιδόματα κλπ που είναι σε εκκρεμότητα».

Αναφερόμενος στο ζήτημα του Περιουσιολογίου, είπε ότι «πρέπει να κάνουμε αυτά που ορίζει ο νόμος και πάνω σε αυτά δουλεύουμε» και δήλωσε ότι «μέσα στο 2016, χωρίς να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο, θα κάνουμε μία καταγραφή του Περουσιολογίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ