Προθεσμία εώς τις 16 Οκτωβρίου για την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Προθεσμία εώς τις 16 Οκτωβρίου για την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση
Παρατείνεται έως τις 16 Οκτωβρίου η υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, φροντιστηρίων κλπ στο καθεστώς ΦΠΑ 23%.

Σχετικές κατευθύνσεις έχουν δοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου, προκειμένου το υπουργείο Οικονομικών να προνοήσει σχετικά.

Μετά την κατηγορηματική δήλωση της Κομισιόν, ότι ουδέποτε ζήτησε την επιβολή του μέτρου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, προανήγγειλε ξανά, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega το "πάγωμα" του μέτρου, αφού εξευρεθούν ισοδύναμα μέτρα, που θα αποδίδουν ως 350 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο.

“Αυτή τη στιγμή νομικά πρέπει να πληρωθεί ΦΠΑ. Συζητάμε σήμερα για το πώς νομικά θα αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση το όλο ζήτημα, μετά από αίτημα των κομμάτων”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης. Το “σήριαλ” του ΦΠΑ ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν διέρρευσαν πληροφορίες ότι μετά από τις έντονες αντιδράσεις, επίκειται αναστολή του μέτρου ως τον Οκτώβριο, προκειμένου να διερευνηθούν εναλλακτικές λύσεις.

Τη Δευτέρα, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης είχε αφήσει να εννοηθεί ότι το θέμα θα ρυθμιστεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ωστόσο λίγο αργότερα, ήρθαν τα πάνω- κάτω και ανακοινώθηκε απλώς μια ολιγοήμερη παράταση, με τις πληροφορίες να συγκλίνουν στο ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί κανονικά.

Η Ν.Δ. κατήγγειλε το ΣΥΡΙΖΑ ότι "μπλόκαρε" την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου λόγω ιδεολογίας και είναι ενδεικτικό ότι με ανάρτησή του στο Twitter, ο Δημήτρης Παπαδημούλης θριαμβολογούσε για την εφαρμογή του μέτρου.

Με φόντο την επίσημη ανακοίνωση της Κομισιόν που ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε ζήτησε το συγκεκριμένο μέτρο, μιλώντας στην Κρήτη, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι το μέτρο επιβλήθηκε κατόπιν πιέσεων από τους δανειστές και ζήτησε την αναστολή του.

Αξιολόγηση