Τελευταία μέρα σήμερα για την υποβολή δηλώσεων - Τι να προσέξετε

Τελευταία μέρα σήμερα για την υποβολή δηλώσεων - Τι να προσέξετε
Σήμερα λήγει η προθεσμία για εμπρόθεσμη υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων αλλά και για την εφάπαξ καταβολή του φόρου με έκπτωση 2%.

Διευκρινίζεται, επίσης, ότι σήμερα, 31 Αυγούστου, είναι η τελευταία ημέρα για την εφάπαξ καταβολή του φόρου με έκπτωση 2%, για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις:

- νομικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία,

-φυσικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία (από 19/7/2015).

-καταβολή της 1ης δόσης του φόρου, για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις:

- νομικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία (από 28/8/2015),

- φυσικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία (από 19/7/2015).

Προκειμένου για ηλεκτρονικές πληρωμές που θα γίνουν σήμερα μέσω web banking, η καταβολή αυτή πρέπει να γίνει εντός του ωραρίου λειτουργίας του κατά περίπτωση πιστωτικού ιδρύματος.

Για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2014 που θα υποβληθούν από την 1η/9/2015 έως την 4η/9/2015, δεν επιβάλλονται τα πρόστιμα εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης.

Για όσους δεν προλάβουν σήμερα να υποβάλλουν τη δήλωσή τους και ως τις 4 του Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το υπουργείο, δεν θα υπάρξουν πρόστιμα.

Παράλληλα με την ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων λήγει όμως σήμερα και η προθεσμία για όσους έχουν τη δυνατότητα εφάπαξ υποβολή του οφειλόμενου ποσού με έκπτωση 2%.

Για όσους επιλέξουν να πληρώσουν μέσω web banking, η καταβολή αυτή πρέπει να γίνει εντός του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών.

Αξιολόγηση