Πώς να «κουρέψεις» τους φόρους πληρώνοντας με δόσεις

Πώς να «κουρέψεις» τους φόρους πληρώνοντας με δόσεις
Ο καλός ο νοικοκύρης, πριν πεινάσει μαγειρεύει. Ο καλός φορολογούμενος, ετοιμάζεται από τώρα –εφόσον περιμένει ότι το εκκαθαριστικό του θα είναι χρεωστικό- για την πληρωμή του φόρου προκειμένου να αντιμετωπίσει το «φορτίο» με όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες.

Από προχθές η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη έχει προαναγγείλει ότι θα δώσει οικονομικό κίνητρο για την εφάπαξ καταβολή του συνολικού φόρου εισοδήματος. Οι πληροφορίες που διέρρευσαν χθες αναφέρουν ότι το οικονομικό κίνητρο θα είναι μια σημαντική έκπτωση φόρου η οποία θα μπορεί να φτάνει ακόμη και στο 10% ή στο 15%. Όταν αυτή τη στιγμή η έκπτωση φόρου είναι…0% ενώ μέχρι πρόπερσι ήταν 1,5%, όταν τα επιτόκια καταθέσεων είναι στο 1% και κάτω (και πρέπει να πάς σε ηλεκτρονικές προθεσμιακές καταθέσεις για να βρεις υψηλότερες αποδόσεις) τότε εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι το κίνητρο –εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες- είναι ιδιαίτερα ισχυρό.

Θα σκεφτείτε βέβαια και δικαίως: Θέλουν να πληρώσουμε εφάπαξ τα προηγούμενα χρέη για να γλιτώσουμε προσαυξήσεις και πρόστιμα. Θέλουν να είμαστε συνεπείς στις τρέχουσες υποχρεώσεις, θέλουν να πληρώσουμε και τον φόρο εισοδήματος εδώ και τώρα. Που θα βρεθεί όλη αυτή η ρευστότητα;

Εδώ λοιπόν έρχεται ως απάντηση ο συνδυασμός πολιτικών από τις οποίες μπορείτε να βγείτε κερδισμένοι. Η συνταγή είναι απλή: φροντίζετε να απελευθερώσετε υπόλοιπο από την πιστωτική σας κάρτα ή –αν σας παίρνει με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα- να ζητήσετε μια αύξηση πιστωτικού ορίου από την τράπεζα. Έτσι, θα είστε έτοιμοι να πληρώσετε την εφορία μέσω πιστωτικής.

Όταν αυτό θα γίνει, η εφορία θα εκλάβει την πληρωμή ως εφάπαξ καταβολή και θα σας δώσει την έκπτωση (σ.σ μην ονειρεύεστε 15% γιατί όταν θα συνειδητοποιήσουν στο υπουργείο Οικονομικών ότι αυτό το ποσοστό μπορεί να αφήσει τρύπα στα έσοδα άνω των 300 εκατ. ευρώ μάλλον θα το ξανασκεφτούν. Και 5% να είναι όμως, καλό είναι). Από την άλλη εσείς θα έχετε να κάνετε με την τράπεζα η οποία ούτως ή άλλως μέσω των πιστωτικών καρτών δίνει τη δυνατότητα καταβολής του φόρου σε δόσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ