Έρχεται η ρύθμιση «ότι πληρώνεις γλιτώνεις» - Όλες οι λεπτομέρειες

Έρχεται η ρύθμιση «ότι πληρώνεις γλιτώνεις» - Όλες οι λεπτομέρειες
Πολύ λίγες ημέρες θα έχουν στη διάθεσή τους οι οφειλέτες του δημοσίου να μπουν στην ρύθμιση «ότι πληρώνεις άλλα τόσα γλιτώνεις» καθώς η ηλεκτρονική εφαρμογή, αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του κοινού προς τις 20 Απριλίου.

Έτσι, πρακτικά θα επαναληφθεί το «θρίλερ» με τη ρύθμιση εξπρές καθώς οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους –και το κυριότερο- να πληρώσουν την πρώτη δόση της ρύθμισης μέχρι τις 27 Απριλίου.

Σε σχέση με τη ρύθμιση εξπρές, η νέα ρύθμιση θα είναι ποιο «γενναιόδωρη» καθώς θα χαρίζει όχι μόνο προσαυξήσεις αλλά και πρόσθετους φόρους και πρόστιμα. Από την άλλη όμως, όπως θα αναφέρει και η σχετική απόφαση η έκδοση της οποίας αναμένεται από ώρα σε ώρα- θα είναι και πιο απαιτητική:

1. Όποιος μπει στη διαδικασία της «προκαταβολής» θα πρέπει να πληρώσει τουλάχιστον 200 ευρώ και να ρυθμίσει υποχρεωτικά την υπόλοιπη οφειλή του σε έως και 100 δόσεις.

2. Για να μπορέσει να πάρει φορολογική ενημερότητα, δεν θα αρκεί να πληρώσει μόνο το ελάχιστο των 200 ευρώ αλλά τουλάχιστον το ένα εκατοστό της οφειλής.

3. Για να οριστικοποιηθεί το ποσό της διαγραφής από πρόστιμα και προσαυξήσεις, θα πρέπει να πληρωθούν στην ώρα τους τουλάχιστον οι 10 πρώτες δόσεις που σημαίνει ότι ο οφειλέτης θα πρέπει να είναι συνεπής τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο του 2016 στις πληρωμές του.


Στη ρύθμιση εκτός από τις οφειλές που ήδη υπάρχουν στα «βιβλία» της εφορίας, θα μπορούν να υπαχθούν:

- Oφειλές που θα βεβαιωθούν έως και την 26η Μαΐου 2015, ύστερα από παραίτηση από την άσκηση του δικαιώματος ή και του δικογράφου οποιουδήποτε ένδικου βοηθήματος ή μέσου ενώπιον αρμοδίου δικαστηρίου ή προσφυγής ενώπιον διοικητικής αρχής.

- Oφειλές που είναι βεβαιωμένες στη Φορολογική Διοίκηση, έχουν καταχωρισθεί μέχρι την ημερομηνία της αίτησης στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων και αφορούν υποχρεώσεις φορολογικών ετών, περιόδων και υποθέσεων μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2014 πλην των οφειλών από τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2014, οι οποίες εξαιρούνται από την υπαγωγή στη ρύθμιση κατά τα οριζόμενα στο επόμενο άρθρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ