Η ρύθμιση-εξπρές κέρδισε τους οφειλέτες: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία των εισπράξεων

Η ρύθμιση-εξπρές κέρδισε τους οφειλέτες: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία των εισπράξεων
Έσοδα της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ εισέρρευσαν χθες στα ταμεία του δημοσίου αποκλειστικά μέσω των τραπεζών ενώ από την Παρασκευή που μπήκε σε εφαρμογή η ρύθμιση - εξπρές για τις οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο, μπαίνουν καθημερινά στα κρατικά ταμεία 18 με 20 εκατομμύρια ευρώ!

Την παραπάνω είδηση έκανε γνωστή η αναπληρώτρια υπουργός Νάντια Βαλαβάνη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ξεκαθαρίζοντας παράλληλαότι δεν υπάρχει περίπτωση παράτασης της ρύθμισης.

Μέχρι τώρα, οι εκτυπώσεις των ειδοποιητηρίων έχουν φτάσει τις 140.000, ενώ ο αριθμός τους συνεχίζει να αυξάνει όσο περνούν οι ώρες. Από την πλευρά του, το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει την αποστολή ηλεκτρονικών προσκλήσεων για συμμετοχή στη ρύθμιση. Ήδη έχουν αποσταλεί περίπου 500.000 emails με στόχο ο αριθμός τους να διπλασιαστεί μέχρι την Πέμπτη, προτελευταία ημέρα της ρύθμισης.

Σχετικά με το καθεστώς εξαίρεσης του ΦΠΑ στα νησιά, η κα Βαλαβάνη τόνισε ότι το θέμα βρίσκεται υπό συζήτηση και ότι δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση.

Απέκλεισε την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, τονίζοντας τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα που έχουν υπάρξει από τις προηγούμενες αυξήσεις. Φάνηκε να αποκλείει αύξηση του ΦΠΑ στα τσιγάρα και τα ποτά, λέγοντας ότι υπάρχει θέμα ειδικά στα τσιγάρα, όπου οι ειδικοί φόροι φθάνουν στο 88%.

«Το φορολογικό σύστημα δεν είναι δίκαιο και είναι και ταξικό» σχολίασε για το υφιστάμενο φορολογικό σύστημα, τονίζοντας την υπερφορολόγηση των φτωχότερων στρωμάτων και συμπλήρωσε: «Αν δεν το αλλάξουμε δεν έχουμε λόγο ύπαρξης ως κυβέρνηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ