Μεγάλη “προσέλευση” στο Taxis: Ήδη 115.000 οφειλέτες μπήκαν στη ρύθμιση - εξπρές

Μεγάλη “προσέλευση” στο Taxis: Ήδη 115.000 οφειλέτες μπήκαν στη ρύθμιση - εξπρές
Περίπου 130.000 υπόχρεοι εντάχθηκαν στη ρύθμιση «εξπρές» για τις οφειλές μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, από τους οποίους οι 115.000 είναι οφειλέτες του Δημοσίου, όπως μετέδωσε το Mega στο μεσημβρινό του δελτίο ειδήσεων.

Ο... λογαριασμός θα γίνει, πάντως, στο τέλος της ημέρας, όταν θα φτάσουν στη ΓΓΔΕ τα στοιχεία από τις τράπεζες που αφορούν στις πληρωμές οι οποίες έγιναν την Παρασκευή, πρώτη ημέρα λειτουργίας της ρύθμισης-εξπρές.

Οι πληροφορίες θέλουν να υπάρχουν «χαμόγελα» στο οικονομικό επιτελείο για την εξέλιξη της συμμετοχής στο μέτρο, καθώς το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του υπουργείου Οικονομικών.

Όσον αφορά στη ρύθμιση των 100 δόσεων, τα πράγματα είναι πιο σύνθετα, αφού απαιτείται η έκδοση σχετικής εγκυκλίου. Σε αντίθεση με τη ρύθμιση-εξπρές, όπου αρκεί η εκτύπωση της «Ταυτότητας Οφειλής» και εν συνεχεία η πληρωμή στις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ, η ρύθμιση των 100 δόσεων απαιτεί την είσοδο στη σχετική εφαρμογή και την επιλογή των αναγκαίων παραμέτρων ήτοι τον αριθμό των δόσεων. Επιπλέον, στην ίδια ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα ως τις 27 Απριλίου να πληρώσει κάποιος μέρος της οφειλής, «κουρεύοντας» αντίστοιχο ύψος προσαυξήσεων, ως επιπλέον κίνητρο διακανονισμού.

Στη ΓΓΔΕ δεν μοιάζουν, πάντως, να βιάζονται για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, αφού αφενός ως την Παρασκευή «τρέχει» η ρύθμιση-εξπρές, αφετέρου ως το τέλος του μήνα «τρέχει» η παλιά ρύθμιση των 100 δόσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ