Νέα παράταση για τη ρύθμιση χρεών στην εφορία. Πότε λήγει και ποιους αφορά

Νέα παράταση για τη ρύθμιση χρεών στην εφορία. Πότε λήγει και ποιους αφορά
Την μία παράταση μετά την άλλη δίνει το υπουργείο Οικονομικών για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών που έχουν οι φορολογούμενοι προς το δημόσιο.

Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών Π. Οικονόμου, παρατείνεται έως τις 31 Μαΐου 2012 η προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Την πρώτη φορά δόθηκε παράταση επειδή η εγκύκλιος με τις λεπτομέρειες καθυστέρησε να φτάσει στις εφορίες. Αυτή τη φορά για την παράταση το υπουργείο Οικονομικών επικαλείται την διενέργεια των εκλογών.

Τι προβλέπει η ρύθμιση

Εως 31 Μαΐου θα μπορούν, όσοι χρωστούν στην εφορία, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, οι οποίες όμως δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το ποσό των 10.000 ευρώ, όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και τις 75.000 χιλιάδες ευρώ όταν πρόκειται για νομικά πρόσωπα. Στη ρύθμιση, που αναλύθηκε με πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου, υπάγονται υποχρεωτικά όλες οι οφειλές ή δόσεις οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2012. Το σύνολο των δόσεων δεν μπορεί να υπερβεί τις 24 (εκτός και αν προσκομιστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά) και το ποσό της κάθε δόσης δεν μπορεί να μικρότερο των 100 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ