Ηλεκτρονικός...μπελάς η υποβολή του Ε9

Ηλεκτρονικός...μπελάς η υποβολή του Ε9
Τεράστιες καθυστερήσεις και προβλήματα παρατηρούνται καθημερινά στην διαδικασία υποβολής της δήλωσης Ε9 στο taxisnet καθώς δεν τις δέχεται το σύστημα, ενώ, όπως υποστηρίζουν οι φοροτεχνικοί, έχουν πρόσβαση στο σύστημα μόνο για 8 ώρες κάθε μέρα, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν όλους τους φορολογούμενους.

Γι' αυτό το λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών, με επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ζητά την επιστροφή στη χειρόγραφη υποβολή του εντύπου.

Αναλυτικά, αναφέρει ότι:

«Τις τελευταίες ημέρες είναι κοινά αποδεκτό ότι κάθε προσπάθεια για εύρυθμη ηλεκτρονική υποβολή του Ε9 είναι καταδικασμένη (16 ώρες το 24ωρο). Δεν εξετάζουμε τους λόγους για τους οποίους, ακόμη και ηλεκτρονικά υποβληθέντα Ε9 για μεταβολές στις χρήσεις μέχρι και 2009 δεν συμπεριλαμβάνονται στην «εικόνα» που εμφανίζει η σχετική βάση δεδομένων για το «περιουσιόλογιο» των φυσικών προσώπων. Όμως, σας παρακαλούμε και ζητούμε να αποφασίσετε και να ανακοινώσετε άμεσα την δυνατότητα χειρόγραφης υποβολής στις Δ.Ο.Υ. των λίγων Ε9, που αφορούν μεταβολές εντός του 2010, προκειμένου να μπορέσουμε να αποδεσμεύσουμε πολύτιμο χρόνο για την υλοποίηση των υπολοίπων φορολογικών υποχρεώσεων των φορολογούμενων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ