Αppodixi: Mπόνους για όσους "καρφώνουν" φοροδιαφυγή - Ανοίγει η πλατφόρμα για καταγγελίες πολιτών

Αppodixi: Mπόνους για όσους "καρφώνουν" φοροδιαφυγή - Ανοίγει η πλατφόρμα για καταγγελίες πολιτών

Κ. Χατζηδάκης, Χ. Θεοχάρης και Γ. Πιτσιλής παρουσίασαν τη νέα ψηφιακή εφαρμογή, μέσω της πύλης aade.gr

Οικονομική επιβράβευση των φορολογουμένων οι οποίοι μέσα από επώνυμες καταγγελίες στην εφαρμογή apodixi για τον έλεγχο γνησιότητας αποδείξεων αποκαλύπτουν φοροδιαφυγή προανήγγειλε ο ΥΠΕΘΟ Κωστής Χατζηδάκης κατά την παρουσίαση της νέας πλατφόρμας ψηφιακών καταγγελίων που ξεκινά σήμερα να λειτουργεί στην ΑΑΔΕ.

Το μπόνους αλλά και ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που συζητείται αύριο στο υπουργικό συμβούλιο και αναμένεται να ψηφιστεί έως το τέλος του έτους.

Όπως επανέλαβε μάλιστα ο Κ. Χατζηδάκης φωτογραφίζοντας «ανατροπές» στον τρόπο φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών δεν μπορεί οι εργοδότες ελεύθεροι επαγγελματίες να πληρώνουν λιγότερο φόρο από τους υπαλλήλους που απασχολούν οι οποίοι μάλιστα αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ μόλις δυο στους 10 ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν εισόδημα πάνω από 9.100 ευρώ το χρόνο το οποίο αντιστοιχεί στο εισόδημα ενός εργαζομένου ο οποίος παίρνει 650 ευρώ καθαρά το μήνα για 14 μήνες, στον ιδιωτικό τομέα.

Νωρίτερα, Κ. Χατζηδάκης, Χ. Θεοχάρης και Γ. Πιτσιλής παρουσίασαν τη νέα ψηφιακή εφαρμογή, μέσω της πύλης aade.gr όπου οι φορολογούμενοι μπορούν να καταγγέλλουν φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις αλλά ακόμα και φαινόμενα διαφθοράς.

Όπως είπε ο Γ. Πιτσιλής, η πλατφόρμα αποτελεί ακόμα ένα βήμα για την προστασία των δημοσίων εσόδων.

«Η μάχη κατά της φοροδιαφυγής πρέπει να δοθεί από όλους μας», τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης σημειώνοντας ότι οι αφηρημένες και διάσπαρτες καταγγελίες είναι άχρηστες σε αντιδιαστολή με τις οργανωμένες καταγγελίες μέσω της εφαρμογής.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τώρα η πλατφόρμα apodixi έχει δεχτεί πάνω από 215.000 καταγγελίες εκ των οποίων ποσοστό 65% είναι ανώνυμες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ