Στα "μανταλάκια" οι μεγαλοοφειλέτες της Εφορίας και του ΕΦΚΑ - Ποιοι βρίσκονται στις πρώτες θέσεις

Στα "μανταλάκια" οι μεγαλοοφειλέτες της Εφορίας και του ΕΦΚΑ - Ποιοι βρίσκονται στις πρώτες θέσεις

Στη δημοσιότητα οι λίστες με τα ονόματα φυσικών προσώπων και επιχειρήσεις με χρέη πάνω από 150.000 ευρώ.  Δείτε όλα τα ονόματα.

Τα ονόματα των μεγαλοφειλετών της Εφορίας και του ΕΦΚΑ έβγαλε στη φόρα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Πρόκειται για 2 λίστες που περιλαμβάνουν ονόματα φυσικών και νομικών προσώπων, οφειλετών του Δημοσίου ή/και του ΕΦΚΑ με βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή άνω των 150.000 ευρώ, οι οποίες αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ www.aade.gr.

https://www.aade.gr/menoy/dimosiopoiisi-ofeileton-me-hrei-ano-ton-150000eu

Ειδικότερα, οι σχετικοί κατάλογοι περιλαμβάνουν 10.168 φυσικά πρόσωπα και 16.839 νομικά πρόσωπα.

Σημειωτέον ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων μεγαλοοφειλετών είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Στην κορυφή

Στην πρώτη θέση της λίστας των οφειλετών βρίσκεται, για μια ακόμα φορά, η κλειστή εδώ και χρόνια χρηματιστηριακή εταιρεία Ακρόπολις, με οφειλές 13,225 δισ. ευρώ, ενώ ακολουθεί η επίσης κλειστή πρώην Ολυμπιακή Αεροπορία με οφειλές 1,133 δισ. ευρώ στην Εφορία και 1,834 δις. ευρώ στον ΕΦΚΑ. Στην πεντάδα βρίσκεται η εταιρεία «Carrera Mobile» η οποία εμφανίζεται να οφείλει 1,58 δισ. ευρώ.

Οι μεγαλύτερες οφειλές φυσικών προσώπων

Τις μεγαλύτερες οφειλές στο δημόσιο μεταξύ των φυσικών προσώπων έχει ο Kosta Chris με οφειλές 1,033 δις. ευρώ και δεύτερος στη λίστα βρίσκεται ο Apostolides PANAG. με χρέη 990,58 εκατ. ευρώ.

Η δημοσιοποίηση

Η άρση της δημοσιοποίησης ή η διόρθωση της εγγραφής στη δημοσιοποιημένη κατάσταση, λόγω μερικής ή ολικής εξόφλησης, ή διαπίστωσης της μερικής ή ολικής υπαγωγής της οφειλής στις εξαιρέσεις που προβλέπονται ή για οποιοδήποτε άλλο νόμιμο λόγο, διενεργείται, κατόπιν αιτήσεως του οφειλέτη ανά είδος οφειλής από τον:

Προϊστάμενο της ΔΟΥ, Τελωνείου ή Ελεγκτικού Κέντρου που είναι αρμόδιος για την επιδίωξη είσπραξης της οφειλής προς το Δημόσιο, Προϊστάμενο της αρμόδιας για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής προς τον e-ΕΦΚΑ, περιφερειακής υπηρεσίας KΕΑΟ ή από τον Προϊστάμενο της αρμόδιας για τον προσδιορισμό της οφειλής Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ.

Επισημαίνεται ότι όλοι ανεξαιρέτως οι αναφερόμενοι στον κατάλογο μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου ενημερώθηκαν με επαναλαμβανόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την ΑΑΔΕ ώστε να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς ΔΟΥ/Τελωνεία και προς τον e-ΕΦΚΑ πριν από τη δημοσιοποίηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ