To tweet του Θεοχάρη που "καίει" 6.000.000 φορολογούμενους

To tweet του Θεοχάρη που "καίει" 6.000.000 φορολογούμενους
Φωτιές σε 6 εκατομμύρια φορολογούμενους άναψε το tweet (φωτό) του Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, το οποίο απαντούσε σε ερώτηση follower για το πώς θα δηλωθούν φέτος οι τόκοι των καταθέσεων. Μάλιστα στην ίδια conversation δόθηκε απάντηση και στο γιατί δεν αποστέλλουν οι τράπεζες τις σχετικές βεβαιώσεις.


Όπως αντιλαμβάνεστε, οι φορολογούμενοι ψάχνουν να βρουν μόνοι τους τις απαντήσεις για την σχετική διαδικασία με όποιο τρόπο μπορούν ακόμη και μέσω social media, διότι το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει δώσει οδηγίες για το τι και πώς δηλώνεται στη φορολογική δήλωση. Την ίδια ώρα και οι τράπεζες δεν δίνουν σαφείς απαντήσεις. Και όλα αυτά συμβαίνουν γιατί από φέτος όλοι οι φορολογούμενοι είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν στη φορολογική δήλωση και το εισόδημα από τόκους καταθέσεων. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουν στην διάθεση τους τη βεβαίωση της τράπεζας στην οποία θα καταγράφονται αναλυτικά οι τόκοι που εισέπραξαν για να προστεθούν στα άλλα εισοδήματα, μισθούς, μερίσματα, ενοίκια κλπ, προκειμένου να υπολογιστεί η εισφορά αλληλεγγύης που θα πληρώσει ο καθένας μας.


Απαντώντας λοιπόν στο σχετικό tweet ο Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων επιβεβαίωσε ότι θα πρέπει να δηλωθούν οι τόκοι από το πρώτο λεπτό του ευρώ. Αυτό βέβαια, πρόκειται να προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία σε πολλούς φορολογούμενους οι οποίοι ακόμη και για μικροποσά τόκων πχ. 3 έως 5 ευρώ θα πρέπει να επισκεφτούν την τράπεζά τους για να λάβουν τις σχετικές βεβαιώσεις.

Στα εισοδήματα που θα δηλωθούν στη φορολογική δήλωση θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης η οποία υπολογίζεται με συντελεστή 1% έως 4% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ