Πληρώσαμε τον φόρο και όμως τον …χρωστάμε

Πληρώσαμε τον φόρο και όμως τον …χρωστάμε
Αντιμέτωποι με μια εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη θα βρεθούν όσοι πλήρωσαν μέσω internetτις φορολογικές υποχρεώσεις του Αυγούστου. Όσοι κατέβαλαν την 1η δόση του φόρου εισοδήματος, τον ΦΠΑ ή τις δόσεις του ΦΑΠ μέσω διαδικτύου, εμφανίζονται στο Taxisνα… χρωστούν ακόμη. Βροχή τα μηνύματα στο twitter. Τι απαντά ο γενικός γραμματέας φορολογικών εσόδων  

Από τα μηνύματα των followersστο twitter, προκύπτει ότι ηλεκτρονικές πληρωμές που έγιναν ακόμη και στις αρχές της εβδομάδας (27/08 ή και 28/08) δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη στην ιστοσελίδα του Taxis. Έτσι, οι χρήστες που μπαίνουν στην «πρωσοποποιημένη πληροφόρηση» για να διαπιστώσουν ποιες είναι οι «οφειλές εκτός ρύθμισης» με έκπληξη συνειδητοποιούν ότι εξακολουθούν να χρωστούν στην εφορία.

Το θέμα τέθηκε ήδη –μεσω twitter- στον γενικό γραμματέα φορολογικών εσόδων. Οι διάλογοι ενδεικτικοί της ταλαιπωρίας:

$1· Σήμερα πήγα στην εφορία και ενώ φαίνεται ότι έχουμε κάνει πληρωμή, η τράπεζα δεν έχει στείλει τα λεφτά και δεν μπορούμε να πάρουμε ενημερότητα.

$1· Και εγώ πλήρωσα στις 28/08 και με δείχνει ληξιπρόθεσμη και μου ήρθε συμφορά

$1· Φόρος εισοδήματος 1η δόση πληρώθηκε εμπρόθεσμα, τελικά δόθηκε παράταση. Γιατί το βλέπω ως ληξιπρόθεσμο στο Taxis;

Οι πληρωμές δεν εμφανίζονται ούτε για τον φόρο εισοδήματος, ούτε για τον ΦΑΠ ούτε για τον ΦΠΑ. Για τις πληρωμές του φόρου εισοδήματος και για την 1η δόση του ΦΑΠ ανακοινώθηκε παράταση. Για τη δεύτερη δόση του ΦΠΑ όχι. Ο αρμόδιος γραμματέας φορολογικών εσόδων, ισχυρίστηκε μέσω twitterότι υπήρχε ένα τεχνικό ζήτημα το οποίο θα αντιμετωπιστεί μέχρι τη Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ