Για 400 δολάρια επιπλέον φεύγουν στο εξωτερικό

Για 400 δολάρια επιπλέον φεύγουν στο εξωτερικό

Θέλετε να κερδίσετε 400 δολάρια επιπλέον την εβδομάδα; Η αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό μπορεί να προσφέρει το επιθυμητό οικονομικό δέλεαρ.

 

Σύμφωνα με νέα έρευνα από την HSBC το ποσό των 21.000 δολαρίων ΗΠΑ στο ετήσιο εισόδημά του, το οποίο επαρκεί για την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου ή για να εξοφλήσει το διπλάσιο ετήσιο κόστος του στεγαστικού του δανείου ή για να καλύψει το ενοίκιό του για δύο χρόνια, μπορεί να κερδίσει ο μέσος άνθρωπος, που βρίσκει εργασία εκτός της χώρας διαμονής του.

Η 11η ετήσια έρευνα Expat Explorer της κορυφαίας διεθνούς τράπεζας αποκαλύπτει ότι οι εργαζόμενοι οι οποίοι γνωρίζουν την αγορά εργασίας κάνουν αναζήτηση ώστε να διασφαλίσουν ότι οι δεξιότητές τους αξιοποιούνται κατά το μέγιστο δυνατόν, με το 45% να δηλώνει ότι πληρώνεται καλύτερα στο εξωτερικό για την ίδια ακριβώς δουλειά και το 28% να υποστηρίζει ότι μετακόμισε στο εξωτερικό για να πάρει προαγωγή.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνθρωποι αναζητούν εργασία στο εξωτερικό για διαφορετικούς λόγους.

Οι παρακάτω χώρες κατατάσσονται υψηλότερα από τους ερωτώμενους για την εργασιακή τους κουλτούρα:

* Κορυφαίες χώρες για τα δημιουργικά ταλέντα: Η Σουηδία και η Βραζιλία κατατάσσονται ως κορυφαίες για το δημιουργικό περιβάλλον εργασίας που προσφέρουν. Η Σουηδική ‘lagom’ κουλτούρα (μεταφράζεται «όσο ακριβώς είναι απαραίτητο») ενθαρρύνει μια χαλαρή εργασιακή δομή χωρίς ιεραρχία, την οποία τα εκπατρισμένα στελέχη χαρακτηρίζουν ως την πιο συνεργατική και τεχνολογικά προηγμένη παγκοσμίως.

Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι στη Βραζιλία δεν θα βρεθούν στη θέση να τρώνε ένα σάντουιτς στο γραφείο- τα μεγάλης διάρκειας γεύματα εκτός γραφείου με πελάτες και συναδέλφους είναι ο κανόνας.

Πέρα από το γεγονός ότι η Βραζιλία παρέχει ένα από τα πιο «δημιουργικά» περιβάλλοντα εργασίας στην περιοχή, τα στελέχη που εργάζονται εκεί ισχυρίζονται ότι η χώρα προσφέρει από τα πιο ευχάριστα εργασιακά περιβάλλοντα που ενισχύουν την κοινωνικοποίηση.

* Καλύτεροι προορισμοί για εξέλιξη καριέρας: Δύο από τα μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα του κόσμου, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ ψηφίστηκαν ως οι καλύτεροι προορισμοί ώστε να εξελίξει κάποιος την καριέρα του.

Τα εκπατρισμένα στελέχη στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν νέες δεξιότητες.

Εν τω μεταξύ, η προσφορά ενός γενναιόδωρου μισθού ύψους, κατά μέσο όρο, 185.119 δολαρίων είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσει όσους αποζητούν τα μετρητά.

Φαίνεται, όμως, ότι δεν υπάρχει κέρδος χωρίς θυσίες. Ενώ η εργασία στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιθανό να ενισχύσουν τις δεξιότητες των ατόμων που επιλέγουν να εργαστούν στο εξωτερικό, περισσότερα από τα δύο πέμπτα των ατόμων που δημιουργούν μια νέα ζωή σε αυτές τις χώρες βρίσκουν τους ταχύτατους εργασιακούς ρυθμούς στρεσογόνους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ