H Βρετανία θα χάσει 500.000 θέσεις εργασίας χωρίς συμφωνία για το Brexit

H Βρετανία θα χάσει 500.000 θέσεις εργασίας χωρίς συμφωνία για το Brexit

Η Cambridge Econometrics, μια εταιρεία οικονομικών συμβούλων, μελέτησε πέντε διαφορετικά σενάρια για το Brexit, από τη σκληρότερη ως την ηπιότερη μορφή του, και ανέλυσε τον οικονομικό αντίκτυπο που θα έχει αυτό σε εννέα κλάδους

Η Βρετανία κινδυνεύει να χάσει σχεδόν 500.000 θέσεις εργασίας και επενδύσεις 50 δισ. λιρών (περίπου 56,5 δισ. ευρώ) μέσα στα επόμενα 12 χρόνια, αν δεν καταλήξει σε εμπορική συμφωνία με τις Βρυξέλλες, σύμφωνα με μια έκθεση που διενεργήθηκε κατόπιν αιτήματος του δημάρχου Λονδίνου Σαντίκ Καν.
Η Cambridge Econometrics, μια εταιρεία οικονομικών συμβούλων, μελέτησε πέντε διαφορετικά σενάρια για το Brexit, από τη σκληρότερη ως την ηπιότερη μορφή του, και ανέλυσε τον οικονομικό αντίκτυπο που θα έχει αυτό σε εννέα κλάδους: από τον κατασκευαστικό ως τον χρηματοοικονομικό.
Η μελέτη αναφέρει ότι στο πιθανό σενάριο του "καμία συμφωνία", οι κλάδοι εκείνοι που αναμένεται να πληγούν περισσότερο είναι των χρηματοοικονομικών και επαγγελματικών υπηρεσιών με έως και 119.000 απώλειες σε θέσεις εργασίας.
"Αν η κυβέρνηση συνεχίσει να διαχειρίζεται με λάθος τρόπο τις διαπραγματεύσεις, ίσως να φτάσουμε σε μια χαμένη δεκαετία μικρότερης ανάπτυξης και απασχόλησης. Ο χρόνος εξαντλείται για τους υπουργούς που θα πρέπει να κάνουν στροφή στις διαπραγματεύσεις".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ