Youth Empowered της Coca-Cola 3Ε για 20.000 νέους

Youth Empowered της Coca-Cola 3Ε για 20.000 νέους

Το Youth Empowered υλοποιείται μέσα από ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών με ειδικούς στην αγορά εργασίας, όπως ο στρατηγικός συνεργάτης του προγράμματος www.kariera.gr, καθώς και φορείς και επιχειρήσεις που προσφέρουν τεχνογνωσία και δικτύωση.

Έμφαση στην προώθηση του προγράμματος Youth Empowered που δίνει την ευκαιρία στους νέους να αποκτήσουν δεξιότητες, απαραίτητες για τη σύγχρονη αγορά εργασίας, καθοδήγηση από στελέχη της αγοράς, που είναι και οι εθελοντές μέντορες του προγράμματος, αλλά και σημαντικές ευκαιρίες δικτύωσης, ανεξαρτήτως κλάδου εξειδίκευσης δίνει η Coca-Cola Τρία Έψιλον. Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει σε 20.000 νέους μέχρι το 2020, τα εφόδια που χρειάζονται για να πετύχουν μια θετική αλλαγή στη ζωή τους.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, το τετραήμερο σεμινάριο από το πρόγραμμα Youth Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον, με την συμμετοχή νέων, 18-30 ετών, οι οποίοι παρακολούθησαν εκπαιδευτικά σεμινάρια από έμπειρα στελέχη της εταιρείας και της τοπικής αγοράς, που θα τους βοηθήσουν να διεκδικήσουν επιτυχώς μία θέση εργασίας.
Τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη εκπροσώπησε στην εναρκτήρια εκδήλωση του τετραήμερου εκπαιδευτικού σεμιναρίου ο αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών-Διεθνών θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης. Στον χαιρετισμό του επισήμανε ότι μέσα από το πρόγραμμα της Coca-Cola Τρία Έψιλον, η Περιφέρεια Κρήτης θεωρεί ότι γεφυρώνονται οι δεξιότητες που ζητούν οι επιχειρήσεις από τους μελλοντικούς εργαζομένους τους, με τις γνώσεις που αποκομίζει κανείς από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ έρχονται σε επαφή οι νέοι που αναζητούν εργασία με επιχειρήσεις και φορείς που μπορούν να προσφέρουν ευκαιρίες απασχόλησης.

Σημαντική ήταν και η παρουσία τοπικών επιχειρήσεων στο σεμινάριο. Στην ενότητα «Δεξιότητες Πωλήσεων και Διαπραγματεύσεων», την εμπειρία της μετέφερε στους συμμετέχοντες η Χριστίνα Χαλκιαδάκη, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της αλυσίδας σουπερ μάρκετ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ, που αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη ιδιωτικού τομέα της Κρήτης.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μία διαδραστική συζήτηση με θέμα την «Ηγεσία» και συνομιλητές την Αλεξάνδρα Μανουσάκη και τον σύζυγό της, Afshin Molavi, επικεφαλής της ομώνυμης Οινοποιίας. «Είναι ωραίο να υπάρχει ένα πρόγραμμα όπως αυτό, όπου μπορεί ο καθένας να μιλήσει να ρωτήσει και να είναι σαν ένα σημείο αναφοράς για τα άτομα που θέλουν να βρουν την επαγγελματική τους πορεία».

Το Youth Empowered διαθέτει μία δωρεάν, ανοιχτή σε όλους τους νέους πλατφόρμα e-learning, το
www.youthempowered.gr. Εκεί, μπορούν να παρακολουθήσουν, δωρεάν και σε ένα διαδραστικό περιβάλλον, online σεμινάρια από εθελοντές μέντορες, καταξιωμένα στελέχη της Coca-Cola Τρία Έψιλον και των συνεργατών του προγράμματος.

Η πλατφόρμα προσφέρει μεταξύ άλλων, εκπαίδευση σε απαραίτητες προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες με τη μορφή e-learnings, έγκυρο και αξιόπιστο τεστ αυτοαξιολόγησης, αλλά και επικοινωνία και δικτύωση με στελέχη της αγοράς.

Το Youth Empowered υλοποιείται μέσα από ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών με ειδικούς στην αγορά εργασίας, όπως ο στρατηγικός συνεργάτης του προγράμματος www.kariera.gr, καθώς και φορείς και επιχειρήσεις που προσφέρουν τεχνογνωσία και δικτύωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ