Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών την Πέμπτη

Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών την  Πέμπτη

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί για τα οφειλόμενα στους επικουρικούς συναδέλφους τους

Στον «αέρα» είναι η μισθοδοσία και η ίδια η εργασία 1.200 από τους 2.100 συνολικά επικουρικούς γιατρούς, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, η οποία προκηρύσσει στάση εργασίας την προσεχή Πέμπτη (στις 23/11/2017 ) και συγκέντρωση στο Υπ. Υγείας στις 12:00 το μεσημέρι της ίδια μέρας.

Οι γιατροί απαιτούν την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των επικουρικών συναδέλφων τους και καλούν την κυβέρνηση να δώσει οριστική λύση στο θέμα. Προειδοποιούν ότι δεν θα ανεχθούν καμία απόλυση συναδέλφου επικουρικού, ζητούν την κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων "ομηρίας" και ανακύκλωσης της ανεργίας, όπως λένε, ενώ από την άλλη προτείνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη εργασιακά και επιστημονικά δικαιώματα.

Όπως αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί σε ανακοίνωσή τους, «επιστρέφονται αθεώρητα τα εντάλματα πληρωμής των μισθών και των εφημεριών επικουρικών γιατρών, με αποτέλεσμα να είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβριο».

Παράλληλα, αντιμέτωποι με το πρόβλημα είναι περίπου 500 επικουρικοί γιατροί σε σύνολο 2.100, οι οποίοι εργάζονται για παραπάνω από 24 μήνες στην ίδια θέση. Επίσης, υποστηρίζουν ότι«παραμένουν και επιδεινώνονται τα προβλήματα με την μισθοδοσία άλλων 700 επικουρικών συναδέλφων τους οποίους η κυβέρνηση έχει εντάξει σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Σε πολλά νοσοκομεία υπάρχουν σοβαρότατες καθυστερήσεις στη μισθοδοσία ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έχει πληρωθεί μόνο ένα μέρος των δεδουλευμένων, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου και των διοικήσεων, μήνες πριν, ότι έχει δοθεί εντολή μέχρι να εκταμιευτεί το αντίστοιχο κονδύλι από το ΕΣΠΑ, να πληρώνονται από τις πιστώσεις των νοσοκομείων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ