Υπεγράφη απόφαση για 5.495 προσλήψεις συμβασιούχων σε ΟΤΑ

Υπεγράφη απόφαση για 5.495 προσλήψεις συμβασιούχων σε ΟΤΑ
Στις 5.945 προσλήψεις υπολογίζεται ο μέγιστος αριθμός προσλήψεων στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού για το 2015 σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Οι 5.945 προσλήψεις ορίζεται ως ο μέγιστος αριθμός προσλήψεων στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού για το 2015 σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Όπως σημειώνεται στην ΚΥΑ, από τα 5.495 άτομα που μπορούν να προσληφθούν, τα 1.037 θα αμείβονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των ΟΤΑ (ΚΑΠ), ενώ τα υπόλοιπα 4.458 θα απασχοληθούν στο πλαίσιο ερευνητικών, αναπτυξιακών συμβολαίων και συγχρηματοδοτούμενων έργων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τρίτους.

Επίσης, οι ανωτέρω θα προσληφθούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή θα συνάψουν σύμβαση μίσθωσης έργου με τους ΟΤΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ