Ανοίγουν 720 θέσεις εργασίας σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους - Ποιους αφορά

Ανοίγουν 720 θέσεις εργασίας σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους - Ποιους αφορά
Στην πρόσληψη 720 εποχικών υπαλλήλων ετοιμάζεται να προχωρήσει το υπουργείο Πολιτισµού για την κάλυψη των αναγκών φύλαξης 54 µουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Επιπλέον 720 προσλήψεις φυλάκων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους θα προκηρύξει το Υπουργείο Πολιτισμού για να εξυπηρετηθεί το διευρυμένο ωράριο αλλά και για τις ανάγκες που υπάρχουν σε μουσεία εκτός αυτού του προγράμματος.

Αυτό έκανε γνωστό ο ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης Οι υποψήφιοι φύλακες/νυχτοφύλακες θα εργαστούν για πέντε µήνες και θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο στην ειδικότητα Φύλακας Μουσείου και να γνωρίζουν καλά τουλάχιστον µία ξένη γλώσσα.

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν θα αφορούν:

  • ΔΕ ΗΜΕΡΗΣΙΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ
  • ΔΕ ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Τι προσόντα απαιτούνται

1. Πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος ειδικότητας Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων ή αντίστοιχο πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος των παρακάτω σχολικών μονάδων : ΙΕΚ ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α’ ή Β’ κύκλου σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν. 1346/1983 ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.

2. Μέτρια γνώση της Αγγλικής ή Γαλλικής ή Γερμανικής ή Ιταλικής ή Ισπανικής γλώσσας.

Παράλληλα ετοιμάζονται να «τρέξουν» εντός του Μαΐουτρία νέα προγράμματα απασχόλησης που θα δώσουν δουλειά σε 42.000 ανέργους.

Δείτε αναλυτικά ποια είναι αυτά και τι αμοιβή προσφέρουν ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ