Γ.Κατρούγκαλος: Ανακοίνωσε τη μονιμοποίηση 40.000 δημοσίων υπαλλήλων αορίστου χρόνου

Γ.Κατρούγκαλος: Ανακοίνωσε τη μονιμοποίηση 40.000 δημοσίων υπαλλήλων αορίστου χρόνου
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρόυγκαλος, ανακοίνωσε τη μονιμοποίηση 40.000 δημοσίων υπαλλήλων αορίστου χρόνου.

Η απόφαση αφορά υπαλλήλους που εργάζονται στον στενό δημόσιο τομέα, στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και στους ΟΤΑ, και θα πραγματοποιηθεί με διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Η απελευθέρωσή τους από την προκήρυξη» όπως σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος, θα τους επιτρέψει να επισπεύσουν τη διαδικασία διορισμού τους.

Αναφορικά με το ασφαλιστικό καθεστώς τους, όπως διευκρίνισε ο κ. Κατρούγκαλος, θα παραμείνουν στο ΙΚΑ.

Συγκεκριμένα, η μετατροπή των συμβάσεων σε δημοσίου δικαίου δεν θα αφορά

- επιστημονικό προσωπικό των Ανεξάρτητων Αρχών,

- ανθρώπινο δυναμικό των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και

- δικηγόρους με έμμισθη εντολή

Επιπλέον, η σχετική ρύθμιση θα δίνει το δικαίωμα σε 6.000 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, να επιλέξουν ένα κενό πόστο σε ένα από τα υπουργεία, τα οποία θα κληθούν τις επόμενες ημέρες να δηλώσουν τις ανάγκες τους σε ανθρώπινο δυναμικό.

Επιπρόθετα έχει δοθεί εντολή να εφαρμοστούν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που αφορούν στο διορισμό 800 υπαλλήλων δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Σε σχέση με τις 15.000 προσλήψεις, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε: «Η συμφωνία θεωρούμε ότι μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Εφόσον τεθεί ζήτημα διαπραγματευόμαστε, αλλά στη βάση της πολιτικής μας και όχι των δεσμεύσεων του μνημονίου».

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην αποκατάσταση των απολυμένων, ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι θα έχουν τη δυνατότητα, μέσω της μίνι κινητικότητας, να επιλέξουν είτε τη θέση στον παλιό κλάδο τους ο οποίος θα επανασυσταθεί, είτε να μετακινηθούν σε μια αντίστοιχη θέση σε άλλη υπηρεσία, είτε όπως στην περίπτωση των καθαριστριών να επιστρέψουν στον φορέα προέλευσή τους, αλλά σε προσωποπαγείς θέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ