«Πάγωσαν» οι προσλήψεις μόνιμων στην ΔΕΗ μέσω ΑΣΕΠ

«Πάγωσαν» οι προσλήψεις μόνιμων στην ΔΕΗ μέσω ΑΣΕΠ
Φρένο στην διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στη ΔΕΗ μέσω ΑΣΕΠ έβαλε ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Βούτσης, όπως προκύπτει από σχετική ενημέρωση του προέδρου του ΑΣΕΠ Ιωάννη Καραβοκύρη προς τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού αλλά και τον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου των εργαζομένων ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ κ. Μάστορα.

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ ενημέρωσε τη ΔΕΗ ότι με έγγραφό του ότι ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ζήτησε την «αναστολή της προόδου όλων των διαδικασιών που σχετίζονται με την έκδοση προκηρύξεων για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού των φορέων της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν.2190/1994, όπως ισχύει, με στόχο την ορθολογική κατανομή του προσωπικού του δημόσιου τομέα μετά την τελευταία αναδιοργάνωση των δομών των Υπουργείων».

Ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Σπάρτακος κ. Μάστορας χαρακτηρίζει το πάγωμα αρνητική εξέλιξη. Η ΔΕΗ δεν επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και οι προσλήψεις ήταν απο τον δικό της προϋπολογισμό για να λάβει τέτοια απόφαση ο υπουργός. Για τους εποχικούς ο κ.Μάστορα δεν πιστεύει ότι μπαίνει θέμα για πάγωμα των προκηρύξεων.

Αξιολόγηση