Υπουργείο Εργασίας: Προς τα τέλη του 2015 η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€

Υπουργείο Εργασίας: Προς τα τέλη του 2015 η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€
Στα τέλη του 2015 ενδέχεται να εφαρμοστεί ο κατώτατος μισθός των 751 ευρώ σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, ο οποιος μάλιστα διευκρίνισε ότι είναι αδύνατο να ανακοινώσουν την ακριβή ημερομηνία, διότι πρέπει παράλληλα να μπουν σε εφαρμογή μια σειρά άλλα μέτρα, που θα διευκολύνουν τη λειτουργία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που θα αναλάβουν το κόστος υλοποίησης αυτού του μέτρου.


Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, υποστήριξε ακόμη ότι οι συλλογικές συμβάσεις θα είναι μια από τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, ανέφερε ότι δεν είναι πολιτικά ορθό και σκόπιμο να απαντούν σε υποθετικά ερωτήματα αυτή τη κρίσιμη στιγμή, πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν είναι καθόλου εξωπραγματικό.

«Έχουμε μια ισχυρή πρόσφατη λαϊκή εντολή και εάν επιχειρήσουμε στα όπλα που διαθέτουμε στη φαρέτρα, να χρησιμοποιήσουμε κάποιο από αυτά, είναι κάτι που αυτή τη στιγμή, δεν μπορούμε να το πούμε» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «εμείς δεν απειλήσαμε ποτέ την Ευρώπη, ούτε επιλογή μας είναι, ούτε εκτιμάμε ότι οι εταίροι μας θα κάνουν μια τέτοια επιλογή, που θα οδηγήσει σε τέτοιες καταστάσεις».

Τέλος, υποστήριξε ότι η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για τον εκλογικό νόμο ισχύει και ότι τελικά θα πρέπει να πάνε σε μια συνταγματική κατοχύρωση της απλής αναλογικής, ως πάγιο εκλογικό σύστημα.

Αξιολόγηση