ΟΑΕΔ: «Παγώνουν» οι προσλήψεις λόγω εκλογών

ΟΑΕΔ: «Παγώνουν» οι προσλήψεις λόγω εκλογών
Στην αναστολή της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων και της συμπληρωματικής προκήρυξης για την πρόσληψη προσωπικού προχώρησε ο ΟΑΕΔ ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του ο ΟΑΕΔ αναφέρει ότι, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της 2ας Ιανουαρίου 2015, κατά το διάστημα που μεσολαβεί από την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της Κυβέρνησης που προκύπτει κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος απαγορεύεται η έκδοση πράξεων διορισμού ή την πρόσληψη κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων.

Οι σχετικές διαδικασίες που είχαν ήδη κινηθεί πριν την προκήρυξη των εκλογών διακόπτονται, δηλαδή αναστέλλονται προσωρινά, και συνεχίζονται αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης.

Ως εκ τούτου, αναστέλλονται: η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στις 14 αρμόδιες Επιτροπές Πανελλαδικά του Ν. 2643/98 καθώς και η συμπληρωματική προκήρυξη για την πρόσληψη ωρομισθίων εκπαιδευτικών στο ΚΕΚ Λαμίας.

Η έναρξη των αιτήσεων θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν με νέα ανακοίνωση.

Αξιολόγηση