ManpowerGroup: Οι 5 βασικές τάσεις που καθορίζουν το μέλλον της απασχόλησης

ManpowerGroup: Οι 5 βασικές τάσεις που καθορίζουν το μέλλον της απασχόλησης

Οι Έλληνες εργοδότες στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουν αυτή την έλλειψη, αξιοποιούν νέες δεξαμενές για εύρεση ταλέντων

Ο άνθρωπος συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο της αγοράς εργασίας, καθώς κάνει τη διαφορά και «οδηγεί» το μέλλον, σύμφωνα με νέα καμπάνια της ManpowerGroup στο πλαίσιο της ταχείας ανόδου της τεχνητής νοημοσύνης.

Βάσει των στοιχείων που προέκυψαν από μεγάλες έρευνες του ομίλου, οι βασικές τάσεις που καθορίζουν το μέλλον της απασχόλησης είναι οι εξής:

  • Έλλειψη Ταλέντου: Η δυσκολία για εύρεση ταλέντων είναι αυξημένη, με το ποσοστό να φτάνει στο 77% για την Ελλάδα – ίδιο ποσοστό με τον Παγκόσμιο Μέσο Όρο – σύμφωνα με την Έρευνα Έλλειψης Ταλέντου του ομίλου ManpowerGroup.
  • Νέες Δεξαμενές Ταλέντων: Οι Έλληνες εργοδότες στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουν αυτή την έλλειψη, αξιοποιούν νέες δεξαμενές για εύρεση ταλέντων. Συγκεκριμένα, τον περασμένο χρόνο, αναφέρουν στην τελευταία Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της ManpowerGroup ότι ήταν πιο πρόθυμοι να προσλάβουν μακροχρόνια άνεργους (32%), υποψηφίους που δεν πληρούν όλες τις απαραίτητες προσωπικές δεξιότητες (24%) και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που αναζητούν εργασία ή αλλαγή καριέρας (16%).
  • Πλεονέκτημα Προσωπικών Δεξιοτήτων: Αν και η εύρεση ταλέντων με την απαραίτητη τεχνική κατάρτιση παραμένει μια πρόκληση, οι προσωπικές δεξιότητες αποτελούν σημαντική προτεραιότητα και βρίσκονται σε ζήτηση. Οι Έλληνες εργοδότες προσδιορίζουν για τη κάθε γενιά ποιες είναι αυτές που αναζητούν περισσότερο. Στην πρώτη θέση για τη Γενιά Ζ και τους Millennials βρίσκονται οι δεξιότητες της Συνεργασίας & Ομαδικότητας (30%) και της Επίλυσης Προβλημάτων (27%) αντίστοιχα. Ενώ, η Ηγεσία (26%) & η Εκπαίδευση (23%) είναι οι πιο σημαντικές προσωπικές δεξιότητες για τη Γενιά X και τους Baby Boomers.
  • Το Μέλλον της Εργασίας Συνδέεται με το Περιβάλλον και τη Βιωσιμότητα: Η παγκόσμια επείγουσα ανάγκη για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής οδηγεί το 70% των εργοδοτών παγκοσμίως – 68% για Ελλάδα – να προσλαμβάνουν ήδη ή να σχεδιάζουν ενεργά να προσλάβουν ανθρώπινο δυναμικό σε πράσινες θέσεις.
  • Σημασία των gaming δεξιοτήτων: Η gaming εμπειρία αποκτά σημαντική σημασία καθώς όπως δείχνει η Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης, οι προσωπικές δεξιότητες, όπως η δημιουργικότητα, η κριτική σκέψη, η επίλυση προβλημάτων και η ανθεκτικότητα αναπτύχθηκαν μέσω του ηλεκτρονικού αθλητισμού και του gaming. Αυτό οδήγησε τους μισούς εργοδότες παγκοσμίως να λαμβάνουν υπόψη την gaming εμπειρία όταν προσλαμβάνουν νέους υποψηφίους και το 65% να τη λάβουν σημαντικά στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ