Αυτή είναι η Νο.1 πόλη που προσελκύει νέους επαγγελματίες— Eπταπλασιάσθηκε η ζήτηση εργασίας

Αυτή είναι η Νο.1 πόλη που προσελκύει νέους επαγγελματίες— Eπταπλασιάσθηκε  η ζήτηση εργασίας

Η Νέα Υόρκη δέχθηκε 6,7 φορές περισσότερες αιτήσεις μεταξύ 2022-2023 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2018-2019

 

Η άνοδος της εξ αποστάσεως εργασίας μπορεί να διευκόλυνε την εργασία από οπουδήποτε στη χώρα, αλλά οι νέοι είναι πιο αποφασισμένοι από ποτέ να τα καταφέρουν σε έναν προορισμό: τη Νέα Υόρκη.

Η Νέα Υόρκη είναι το Νο. 1 μέρος όπου οι νέοι απόφοιτοι υποβάλλουν αιτήσεις για δουλειά, σύμφωνα με νέα δεδομένα από το Handshake.
Η πόλη της Νέας Υόρκης έλαβε τις περισσότερες αιτήσεις από πρόσφατους πτυχιούχους πριν από την πανδημία και έγινε πιο ανταγωνιστική. Η Νέα Υόρκη είδε 6,7 φορές περισσότερες αιτήσεις μεταξύ 2022-2023 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2018-2019.
Είχε επίσης διπλάσιες αιτήσεις από τη Νο. 2 πόλη, το Σικάγο.

Η Νέα Υόρκη μπορεί να είναι ο Νο. 1 προορισμός εργασίας και ζωής για τους νέους αποφοίτους, αλλά θα τους κοστίσει.

Ο δήμος του Μανχάταν της Νέας Υόρκης είναι το πιο ακριβό μέρος για να ζεις στις ΗΠΑ με μεγάλη διαφορά. Το κόστος διαβίωσης εκεί είναι υπερδιπλάσιο από τον εθνικό μέσο όρο και το μεσαίο ενοίκιο παραμένει σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ σχεδόν 4.400 $ το μήνα.

Αλλά δεν είναι όλοι οι απόφοιτοι πανεπιστημίου πρόθυμοι να ακολουθήσουν τον ακριβό τρόπο ζωής: Η πλειοψηφία των πρόσφατων αποφοίτων λέει ότι ο πληθωρισμός και το κόστος διαβίωσης τους κάνουν να ξανασκεφτούν τα σχέδιά τους μετά το κολέγιο, με 1 στους 3 να λένε ότι θέλουν να μετακομίσουν σε φθηνότερο πόλη μετά το σχολείο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ZipRecruiter.

Το Μαϊάμι, η Ατλάντα και η Φιλαδέλφεια έχουν γίνει πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, ενώ το Σιάτλ, το Σαν Ντιέγκο και το Σαν Φρανσίσκο έχουν υποχωρήσει μερικές θέσεις.

Συνολικά, οι απόφοιτοι είναι πιο πρόθυμοι από ποτέ να κάνουν μια σημαντική κίνηση για μια νέα θέση εργασίας: Η πλειοψηφία, το 83%, των αιτήσεων που υποβλήθηκαν μέσω Handshake το τελευταίο έτος αφορούσαν εργασίες εκτός πολιτείας από όπου ζούσε ο μαθητής. Αυτό είναι σχεδόν το διπλάσιο από το μερίδιο των ανθρώπων που είναι πρόθυμοι να μετακινηθούν για εργασία πριν από την πανδημία, όταν το 44% των αιτήσεων υποβλήθηκαν εκτός πολιτείας.

Και ενώ η υβριδική εργασία είναι ακόμα δημοφιλής (41% των μαθητών λέει ότι είναι πιο πιθανό να κάνει αίτηση για μια υβριδική εργασία), σκέφτονται περισσότερο εκεί που θέλουν να είναι το γραφείο τους και η νέα τους ζωή μετά την αποφοίτηση. Περίπου το 72% των αιτήσεων για χειραψία τον τελευταίο χρόνο αφορούσαν ρόλους με συγκεκριμένη θέση εργασίας, αντί για καταχώριση απομακρυσμένης ή εργασίας από οπουδήποτε.

Οι 15 κορυφαίες πόλεις στις ΗΠΑ όπου οι απόφοιτοι κάνουν περισσότερες αιτήσεις για θέσεις εργασίας είναι:

Νέα Υόρκη
Σικάγο
Ντάλας
Λος Άντζελες
Ατλάντα
Βοστώνη
Σαν Φρανσίσκο
Όστιν, Τέξας
Ουάσιγκτον
Χιούστον
Σιάτλ
Ντένβερ
Φιλαδέλφεια
Σαν Ντιέγκο
Μιάμι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ