Amazon UK: Θα δώσει 207 εκατ. δολ. για αυξήσεις μισθών στο προσωπικό της

 Amazon UK: Θα δώσει 207 εκατ. δολ. για αυξήσεις μισθών στο προσωπικό της

Οι αυξήσεις σημαίνουν ότι η ελάχιστη αρχική αμοιβή της Amazon θα έχει αυξηθεί κατά 20% σε δύο χρόνια και 50% από το 2018

Η Amazon UK θα δαπανήσει 170 εκατομμύρια λίρες (207 εκατομμύρια δολάρια) σε δύο αυξήσεις μισθών για το προσωπικό της πρώτης γραμμής κατά τους επόμενους έξι μήνες, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να τραβήξει την προσοχή της Τράπεζας της Αγγλίας, η οποία παρακολουθεί από κοντά τις πληθωριστικές πιέσεις.

Ο γίγαντας του Διαδικτύου, ο οποίος απασχολεί 75.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε τη Δευτέρα ότι από τις 15 Οκτωβρίου, η ελάχιστη αρχική αμοιβή θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον μία λίρα την ώρα σε μεταξύ 11,80 και 12,50 λίρες, ανάλογα με την τοποθεσία.
Οι πληρωμές θα αυξηθούν περαιτέρω μεταξύ 12,30 λιρών και 13 λιρών την ώρα από τον Απρίλιο του επόμενου έτους.

Οι αυξήσεις σημαίνουν ότι η ελάχιστη αρχική αμοιβή της Amazon θα έχει αυξηθεί κατά 20% σε δύο χρόνια και 50% από το 2018, ανέφερε.
Οι εργαζόμενοι της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποιούν απεργία στο Κόβεντρι.


Τον περασμένο μήνα, καθώς σταμάτησε μια σειρά από αυξήσεις επιτοκίων, η BoE είπε ότι η αύξηση ρεκόρ στους μισθούς των εργαζομένων, που ήταν η μεγαλύτερη ανησυχία της, δεν υποστηρίχθηκε από άλλα μέτρα της αγοράς εργασίας, υποδηλώνοντας ότι αναμένει η αύξηση των μισθών να επιβραδυνθεί σύντομα .
Η Amazon UK είπε επίσης ότι έχει αρχίσει να προσλαμβάνει περισσότερους από 15.000 εποχικούς ρόλους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο για την εορταστική περίοδο.

Την περασμένη εβδομάδα, οι όμιλοι σούπερ μάρκετ Morrisons και Aldi δήλωσαν ότι προσέλαβαν 3.500 και 3.000 επιπλέον προσωπικό για την περίοδο των Χριστουγέννων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ