Αυτός είναι ο Νο. 1 κίνδυνος από τη χρήση του ChatGPT στο βιογραφικό

Αυτός είναι ο Νο. 1 κίνδυνος από τη χρήση του ChatGPT στο βιογραφικό

Το ChatGPT μπορεί να βοηθήσει ωστόσο ποτέ δεν ξέρεις αν αυτό που γράφει μετά από μια προτροπή θα είναι αληθινό

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη χρήση του ChatGPT στο βιογραφικό σας: Μπορεί να σας βοηθήσει με τη γραμματική και την ορθογραφία. Μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε το υπάρχον βιογραφικό σας για έναν ρόλο για τον οποίο κάνετε αίτηση. Και αν ξεκινάτε από το μηδέν, μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε ένα πρώτο προσχέδιο του βιογραφικού σας.

«Αν έχετε το μπλοκ του συγγραφέα», λέει η Amanda Augustine, ειδικός σταδιοδρομίας στο TopResume, εάν η σύνταξη του βιογραφικού σας «φαίνεται σαν το πιο συντριπτικό, τρομακτικό έργο», το ChatGPT μπορεί να σας δώσει κάποιο υλικό για να ξεκινήσετε σύμφωνα με το CNBC.

Το ChatGPT μπορεί να βοηθήσει ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα με τη χρήση του: Ποτέ δεν ξέρεις αν αυτό που γράφει μετά από μια προτροπή θα είναι αληθινό.«Θα παραπλανήσει πληροφορίες»

Το ChatGPT είναι «η απόλυτη ευχαρίστηση των ανθρώπων», λέει η Augustine. Οποιαδήποτε προτροπή ή εργασία του δίνετε, πάντα θα σας δίνει κάποιου είδους απάντηση.

«Θα παραπλανήσει πληροφορίες και θα χρειαστούν άλματα πίστης», λέει. "Θα επιχειρήσει να συμπληρώσει τα κενά", ακόμα κι αν τα συμπληρώσει εσφαλμένα. Εάν ζητήσετε από το ChatGPT να γράψει το βιογραφικό σας χωρίς να δώσετε πολλές λεπτομέρειες, θα μπορούσε να εφεύρει επιτεύγματα σε ορισμένους από τους προηγούμενους ρόλους σας, για παράδειγμα.

«Όσο περισσότερα κενά συμπληρώνετε για αυτό», λέει, «τόσο λιγότερο πιθανό θα σας δώσει ανακριβείς πληροφορίες». «Αν δεν ξέρεις την απάντηση, πες ότι δεν ξέρεις»

Πέρα από την απλή παροχή πολύ συγκεκριμένων πληροφοριών για την εξασφάλιση της ακρίβειας, υπάρχουν επίσης ορισμένες εντολές που μπορείτε να δώσετε στο ChatGPT για να βεβαιωθείτε ότι δεν "παραισθάνεται" μια απάντηση. Ακολουθούν τρεις προτροπές που προτείνει η Augustine να χρησιμοποιήσετε:

Εάν δεν ξέρετε την απάντηση, πείτε ότι δεν ξέρετε.

Εάν δεν έχετε αυτά τα δεδομένα, πείτε ότι δεν γνωρίζετε.

Εάν δεν έχετε αυτό το στατιστικό, πείτε ότι δεν το έχετε.

Για παράδειγμα, μπορείτε να ζητήσετε από το ChatGPT να λάβει κάποια βοήθεια για το βιογραφικό λέγοντας, «δώστε μου μια λίστα με τις πιο κοινές ευθύνες ενός ατόμου σε αυτόν τον τύπο εταιρείας», λέει η Augustine και, στη συνέχεια, προσθέστε, «αν δεν γνωρίζετε την απάντηση , πες ότι δεν ξέρεις." Μερικές από αυτές τις ευθύνες μπορεί να σχετίζονται με την προηγούμενη εμπειρία σας και να δίνουν τροφή για να εργαστείτε — αλλά όχι αν δεν ισχύουν.

Θυμηθείτε, όταν πρόκειται για το ChatGPT και το βιογραφικό σας, "δεν βασίζεστε ποτέ μόνο σε αυτό", λέει ο Augustine. «Είναι ένα από τα πολλά εργαλεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ