Νέα έρευνα: Αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη δουλειά στον κόσμο

Νέα έρευνα: Αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη δουλειά στον κόσμο

 

To να «μπορείς να δεις τους καρπούς της δουλειάς σου» είναι το καθοριστικό σημείο που κάνει τους εργαζόμενους στις κατασκευές να ξεχωρίζουν

Δεν θα βρείτε τους πιο ευτυχισμένους εργάτες στον κόσμο να κοπιάζουν στα γραφεία ή να καταγράφουν νούμερα – το πιθανότερο είναι ότι εργάζονται έξω σύμφωνα με το CNBC.

Οι εργαζόμενοι στις κατασκευές έχουν τα υψηλότερα επίπεδα αυτοαναφερόμενης ευτυχίας από οποιαδήποτε μεγάλη κατηγορία βιομηχανίας, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση του BambooHR.

Η πλατφόρμα λογισμικού HR ανέλυσε δεδομένα από περισσότερους από 57.000 υπαλλήλους σε περισσότερες από 1.600 εταιρείες σε όλο τον κόσμο μεταξύ Ιανουαρίου 2020 και Ιουνίου 2023.

Ενώ η ευτυχία των εργαζομένων συνολικά κυμάνθηκε τα τελευταία τρία χρόνια, οι βαθμολογίες ευτυχίας των εργαζομένων στις κατασκευές παρέμειναν σταθερά υψηλές, κυρίως χάρη στους αυξανόμενους μισθούς και τις άφθονες ευκαιρίες εργασίας, σημειώνει η έκθεση.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας, των οικονομικών, των μη κερδοσκοπικών των ταξιδιών και της φιλοξενίας σημείωσαν επίσης υψηλή βαθμολογία στην ευτυχία των εργαζομένων.

Οι ωρομίσθιοι των εργαζομένων στις κατασκευές εκτινάχθηκαν σε υψηλό 40 ετών το 2022, αναφέρει η Associated General Contractors of America, μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές ενώσεις κατασκευών στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Payscale, ο διάμεσος ωρομίσθιος για έναν εργάτη οικοδομών είναι 17,70 $ — αλλά οι μισθοί μπορεί να φτάσουν τα 28,83 $.

Επιπλέον, η πανδημία Covid-19 προκάλεσε νέα ζήτηση για ανακαινίσεις κατοικιών. Οι δαπάνες για την κατασκευή στις ΗΠΑ αυξάνονται σταθερά από το 2020, ξεπερνώντας τα 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο του 2023, σύμφωνα με το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ.

Το περιορισμένο απόθεμα και ένα ισχυρό ομοσπονδιακό σχέδιο υποδομής που διοχετεύει 550 δισεκατομμύρια δολάρια σε κατασκευαστικά έργα, δείχνουν προς ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση για εργάτες στον δρόμο.

Υπάρχει επίσης ένα διαπροσωπικό στοιχείο της εργασίας που οδηγεί την ικανοποίηση των εργαζομένων στις κατασκευές, λέει στο CNBC η Jenn Lim, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων οργάνωσης Delivering Happiness.

Η κατασκευαστική επιχείρηση, επισημαίνει, είναι ευρέως αναγνωρισμένη για την προώθηση ισχυρών δεσμών μεταξύ του προσωπικού των εγκαταστάσεων. Οι εργαζόμενοι στις κατασκευές, προσθέτει, έχουν επίσης πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών οργανώσεων που τους βοηθούν με την κατάρτιση δεξιοτήτων και τη μαθητεία να προχωρήσουν στην καριέρα τους.

Μία από τις πιο μακροχρόνιες μελέτες για την ευτυχία, το Harvard Study of Adult Development, ανακάλυψε ότι οι εργαζόμενοι είναι πιο ευτυχισμένοι σε δουλειές που απαιτούν ανθρώπινη αλληλεπίδραση και παρέχουν ευκαιρίες για τη δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων με τους συναδέλφους.

«Όταν χτίζετε κάτι, μπορείτε να δείτε τους καρπούς της εργασίας σας και τη θετική επίδραση που έχει η εργασία σας στους άλλους, σε πραγματικό χρόνο», εξηγεί η Lim. «Υπάρχει κάτι απτό και συναρπαστικό που προέρχεται από τη σκληρή δουλειά που καταβάλλετε μέρα με τη μέρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ