Πέντε δρόμοι για να βρείτε δουλειά

Πέντε δρόμοι για να βρείτε δουλειά
Με περισσότερους από 1,3 εκατομμύρια Έλληνες να μην έχουν δουλειά και 400.000 οικογένειες να μην διαθέτουν κανένα εισόδημα, η αντιμετώπιση της ανεργίας απότελεί το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα. Για την αντιμετώπισή του, ανακοινώνονται το επόμενο διάστημα προγράμματα κατάρτισης ή απασχόλησης με στόχο να απασχοληθούν πάνω από 450.000 Έλληνες. Έστω και με 400-500 ευρώ τον μήνα. Έστω για λίγους μήνες. Παράλληλα, ο ΟΑΕΔ, συγκεντρώνει και δημοσιεύει τις όποιες θέσεις είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή στον ιδιωτικό τομέα. Το fpress.gr συγκέντρωσε και παρουσιάζει πληροφορίες και για τους πέντε δρόμους που μπορεί να οδηγήσουν σε μια θέση κατάρτισης ή απασχόλησης. 

Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι πέντε δρόμοι;

1. Να διεκδικήσετε μια από τις 400.000 θέσεις κοινωνικής εργασίας η οποία θα προσφέρει αμοιβή έως 490 ευρώ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα -τελευταία λύση για την κυβέρνηση καθώς και πάλι θα κληθεί ο δημόσιος τομέας να σηκώσει το βάρος της απασχόλησης- αναμένεται να ξεκινήσει μετά το Πάσχα. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους ενώ θα επιλεγούν με μόρια ανάλογα με το πόσο καιρό είναι άνεργοι, ανάλογα με το εισόδημά τους, τον αριθμό των παιδιών κλπ. ΔΕΙΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

2. Αν είστε κάτω των 29 ετών, θα διεκδικήσετε μια από τις 45.000 θέσεις κατάρτισης

Η προκήρυξη του προγράμματος αναμένεται αυτή την εβδομάδα από το υπουργείο Εργασίας αν και εταιρείες του ιδιωτικού τομέα έχουν ήδη αρχίσει να συλλέγουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους. Από τις 45.000 θέσεις κατάρτισης, οι 35.000 θα αφορούν στον τομέα του τουρισμού γι' αυτό και οι διαδικασίες θα είναι πολύ γρήγορες. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο δημοσίευμα του fpress.gr

3. Να αναζητήσετε μια θέση στον ιδιωτικό τομέα μέσω του ΟΑΕΔ.

Το fpress.gr δημοσίευσε τον κατάλογο με τις 2993 θέσεις που είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή. Βλέπετε τον κωδικό της θέσης που μπορεί να σας ταιριάζει και απευθύνεστε στον ΟΑΕΔ για περισσότερες πληροφορίες. Δείτε ολόκληρο τον κατάλογο κάνοντας κλικ εδώ.

4. Να διεκδικήσετε μια από τις (ελάχιστες) θέσεις που ανοίγουν στο δημόσιο.

Οι θέσεις ανοίγουν με το σταγονόμετρο λόγω του γνωστού περιορισμού που έχει τεθεί από την τρόικα. Αυτή τη στιγμή "τρέχει" ο διαγωνισμός του υπουργείου Οικονομικών αλλά και διαγωνισμός του υπουργείου Δικαιοσύνης.

5. Να εκμεταλλευτείτε τα προγράμματα επιδοτήσεων για να φτιάξετε κάτι δικό σας

Ανακοινώθηκεπαράταση στην προθεσμία υποβολής προτάσεων για την γυναικεία επιχειρηματικότητα (το πρόγραμμα αφορά σε γυναίκες έως 35 ετών). Βέβαια, δεν έχετε πολύ καιρό στη διάθεσή σας καθώς η παράταση λήγει στις 5 Απριλίου. Δείτε τη λίστα με τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις σχετικά με το πρόγραμμα που επικαιροποίησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ