Creta Farms: Κατατέθηκε για έγκριση στο δικαστήριο το σχέδιο εξυγίανσης

Creta Farms: Κατατέθηκε για έγκριση στο δικαστήριο το σχέδιο εξυγίανσης

Η συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί και από τη γενική συνέλευση της εταιρείας την ερχόμενη Πέμπτη

Κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου η αίτηση εξυγίανσης της Creta Farms για υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 106 β&δ του πτωχευτικού κώδικα. Η εκδίκαση θα γίνει στις 20 Μαρτίου. Η συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί και από τη γενική συνέλευση της εταιρείας την ερχόμενη Πέμπτη.

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει:

«1. Υπογράφηκε νέα δανειακή σύμβαση συνολικού ποσού 4 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ των πιστωτριών Τραπεζών, της IMPALA HELLAS και της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ

2. Κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου η αίτηση επικύρωσης του σχεδίου εξυγίανσης της Εταιρείας και ορίστηκε δικάσιμος η 20.03.2020».

Ο στρατηγικός επενδυτής, η Impala του κ. Βιντζηλαίου θα βάλει άμεσα 20 εκατ. ευρώ και η Creta Farms θα αναλάβει υποχρεώσεις 58 εκατ. ευρώ σε σύνολο 162 εκατ. ευρώ. Οι υπόλοιπες υποχρεώσεις ύψους 104 εκατ. θα παραμείνουν στην «παλιά» εταιρεία, ως μη μεταβιβαζόμενο παθητικό και θα ικανοποιηθούν από το προϊόν ρευστοποίησης περιουσιακών στοιχείων που δεν έχουν μεταβιβαστεί στην εισηγμένη εταιρεία.

Σε δηλώσεις του ο κ. Βιντζηλαίος τόνισε ότι άμεσα προέχει η επανατοποθέτηση των προϊόντων της Creta στα ράφια του λιανεμπορίου, η επίτευξη ebitda 9 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση ώστε να εξυπηρετούνται οι υποχρεώσεις, ενώ στα μακροπρόθεσμα σχέδια είναι η συγχώνευση της Creta Farms με τη Λακωνική Τροφίμων, ιδιοκτησίας επίσης της Impala.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ