Δικαστικό μπλόκο για τη Lidl στη Νάξο

Δικαστικό μπλόκο για τη Lidl στη Νάξο

Σε σίριαλ που θα λήξει στις δικαστικές αίθουσες εξελίσσεται η απόπειρα της Lidl να ανοίξει σουπερμάρκετ στη Νάξο.

Η προοπτική λειτουργίας της γερμανικής εταιρείας στο νησί προκαλεί αντιδράσεις από τους τοπικούς επαγγελματίες που διαφωνούν με την ίδρυση και λειτουργία υπεραγοράς στο νησί. Το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη από το... 2014, όταν το δημοτικό συμβούλιο της Νάξου είχε ομόφωνα απορρίψει το αίτημα της Lidl για την αδειοδότηση σουπερμάρκετ στο νησί. Το θέμα επέστρεψε στο δημοτικό συμβούλιο την περασμένη άνοιξη όπου και πάλι η απάντηση που δόθηκε στη γερμανική πολυεθνική ήταν αρνητική.

Ωστόσο η Lidl προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου που ακύρωσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Νάξου. Υπέρ της δημιουργίας σουπερμάρκετ, επιφάνειας περίπου 2.500 τετραγωνικών μέτρων σε οικόπεδο 12 στρεμμάτων στη θέση Κωστέρα τάχθηκε και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων θέτοντας συγκεκριμένους όρους για την προφύλαξη αρχαιοτήτων που βρίσκονται κοντά στο οικόπεδο.

Ωστόσο αυτό δεν ήταν το τέλος του σίριαλ αφού πριν από λίγες ημέρες το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία αναστέλλεται η ισχύς της απόφασης που είχε εκδώσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου. Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου σε συμβούλιο επί της εκκρεμούς αίτησης αναστολής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ