Ο ΔΕΔΔΗΕ “σώζει” τη ΔΕΗ

Ο ΔΕΔΔΗΕ “σώζει” τη ΔΕΗ

Η επιβίωση της ΔΕΗ περνά από τον ΔΕΔΔΗΕ σύμφωνα με όσα δηλώνει ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Στην κατάργηση των ΝΟΜΕ αλλά και στην πώληση μέρους του ΔΕΔΔΗΕ ώστε η ΔΕΗ να αποκτήσει την απαιτούμενη ρευστότητα αναφέρθηκε κατ’επανάληψη ο υπουργός Ενέργειας σε συνεντεύξεις του την Τρίτη.

Όπως ανέφερε στον Σκάι, ο ΔΕΔΔΗΕ αποτελεί κρυμμένη περιουσία ενώ για τις λιγνιτικές μονάδες ουσιαστικά απέκλεισε το ενδεχόμενο αξιοποίησής τους αφού ο διαγωνισμός πώλησης κηρύχθηκε άγονος δύο φορές.

Ο υπουργός επιμένει πως οι καταναλωτές δεν θα επιβαρυνθούν και πως τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι ουδέτερα για τους ίδιους, οι οποίοι όμως δεν θα επωφεληθούν από τη μείωση του ΦΠΑ που είχε ανακοινώσει η προηγούμενη κυβέρνηση. “Θα συνδυάσουμε τη μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια με τη μείωση του ειδικού τέλους εκπομπών αέριων ρύπων, ώστε να εξισορροπήσουμε την όποια αναπροσαρμογή προς τα πάνω” είχε διευκρινίσει νωρίτερα στον Αθήνα 984, όπου πρόσθεσε πως “ Θα γίνουν εσωτερικές ανακατανομές μέσα στον λογαριασμό, με τα διαφορετικά κουτάκια, που παίρνουμε του ρεύματος και από αυτές τις ανακατανομές η ΔΕΗ θα είναι κερδισμένη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ