Apple: Ρεκόρ πωλήσεων και κερδών το 2018 στην Ελλάδα

Τι έδειξαν τα πρώτα στοιχεία από τα οικονομικά μεγέθη της iStorm, του επίσημου διανομέα των προϊόντων Apple για την Ελλάδα και την Κύπρο

Apple: Ρεκόρ πωλήσεων και κερδών το 2018 στην Ελλάδα

Μπορεί η Apple να δέχεται, σε παγκόσμιο επίπεδο, πίεση από τους ασιατικούς γίγαντες τεχνολογίας και τα προϊόντα τεχνολογίας να μην μπορούν να ανακάμψουν σε επίπεδο πωλήσεων, τα τελευταία χρόνια, όμως η Ελλάδα και η Κύπρος δείχνουν να είναι η γη της επαγγελίας για τον αμερικανικό κολοσσό. 

Αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς εύκολα αν προσέξει τις πωλήσεις που πραγματοποίησαν το 2018 τα 8 καταστήματα της iStorm, θυγατρικής του ομίλου Quest και αποκλειστικού διανομέα των προϊόντων Apple, σε Ελλάδα και Κύπρο.

Συγκεκριμένα τα καταστήματα που βρίσκονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κύπρο πέτυχαν αύξηση πωλήσεων 31%, τα κέρδη προ φόρων βελτιώθηκαν κατά 190,3% και μετά φόρων κατά 486,3%.

Σημαντικό ρόλο στο να σπάσει το φράγμα των 100 εκατ. στις πωλήσεις (διαμορφώθηκαν το 2018 σε 106,5 εκατ. ευρώ) ήταν η δυναμική στην κυπριακή αγορά όπου σχεδιάζεται η δημιουργία ενός ακόμη καταστήματος.

Το 2019 η διοίκηση δεν αναμένει τους ίδιους "τρελούς" ρυθμούς ανάπτυξης όμως θεωρεί ότι τα δέκατα γενέθλια της θα συνδιαστούν μία ακόμη θετική χρονιά καθώς θα πέσουν στην αγορά νέα και ενδιαφέροντα προϊόντα από την Apple.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ