Χωρίς... καφέ η Πάτρα σήμερα

Χωρίς... καφέ η Πάτρα σήμερα

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί διαμαρτυρία στην Πάτρα για την υπέρμετρη φορολογία, στο πλαίσιο της οποίας παραμένουν κλειστά τα καφέ και πολλοί χώροι εστίασης της πόλης.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα της Αχαϊας, τουλάχιστον 1.000 χώροι παραμένουν κλειστεί, με τον Σπύρο Στεργίου, πρόεδρο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ), να αναφέρει πως έχει ζητηθεί από τα καταστήματα να προσφέρουν μόνο ψωμί.

Ο ΣΚΕΑΝΑ πραγματοποίησε νωρίτερα συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, ενώ από τις 4 το απόγευμα και μέχρι το βράδυ θα υπάρξουν ομάδες περιφρούρησης της κινητοποίησης.

“Όσοι ελάχιστοι σκεφτούν να μείνουν ανοιχτοί ας σεβαστούν το μεροκάματο των κλειστών, που θα το κλέψουν για μία μέρα, αλλά δεν θα το έχουν αύριο”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΚΕΑΝΑ.

Ο σύλλογος ζητά μεταξύ άλλων τη μείωση του ΦΠΑ σε μονοψήφιο συντελεστή, μείωση του μη μισθολογικού κόστους, αλλαγή του νόμου περί 80 decibel, ξεκαθάρισμα του τοπίου με τις εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων.

«Η εστίαση δεν αντέχει άλλα βάρη, ήδη το κόστος μας έχει φτάσει στο 125% των μικτών μας εισπράξεων, κάνοντας την παρανομία στρατηγική επιβίωσης, κι όχι επιλογή μας. Διαμαρτυρόμαστε για να ζήσουμε εμείς και οι επιχειρήσεις μας.Μας οδηγούν σταδιακά σε κατάρρευση γι’ αυτό και επιβάλλεται να αντιδράσουμε» αναφέρει ο ΣΚΕΑΝΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ