Επένδυση 25-30 εκατ. ευρώ της Frigoglass στη Νιγηρία

Επένδυση 25-30 εκατ. ευρώ της Frigoglass στη Νιγηρία
Photo by Thomas Picauly on Unsplash

Την πραγματοποίηση επενδύσεων ύψους 25 με 30 εκατ. ευρώ στη Νιγηρία ανακοίνωσε η εισηγμένη εταιρεία.

Η επένδυση αναμένεται να αυξήσει κατά 35.000 τόνους τη δυναμικότητα των κλιβάνων που λειτουργεί η Frigoglass στη μονάδα Beta Glass στην πόλη Agbara στην αφρικανική χώρα.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η επένδυση περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου μεγαλύτερου κλιβάνου που θα αντικαταστήσει τον υπάρχοντα του οποίου η διάρκεια ζωής έχει φτάσει στο τέλος, προσθήκη μιας νέας γραμμής παραγωγής, αναβαθμίσεις στις υπάρχουσες γραμμές παραγωγής καθώς και απόκτηση νέου εξοπλισμού ελέγχου ποιότητας για την ενίσχυση των δυνατοτήτων της μονάδας.

Η συγκεκριμένη στρατηγική επένδυση αναμένεται να δώσει περαιτέρω ώθηση στην ανάπτυξη του κλάδου Υαλουργίας της εταιρείας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αφρικής.

O νέος κλίβανος, που έχει αναμενόμενη διάρκεια ζωής άνω των 12 ετών, αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης που η εταιρεία έχει αναλάβει τόσο προς τους υφιστάμενους όσο και προς τους νέους πελάτες της. Επίσης, στη μονάδα θα εγκαινιαστεί η χρήση της τεχνολογίας Narrow Neck Press and Blow (NNPB), χάρη στην οποία θα δοθεί για πρώτη φορά η δυνατότητα παραγωγής μη επιστρεφόμενων γυάλινων φιαλών μικρότερου βάρους,στη Δυτική Αφρική.

Ο νέος κλίβανος αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ