Εις σάρκαν μια Eurobank και Grivalia Properties

Bασικός μέτοχος του ενιαίου σχήματος θα καταστεί η Fairfax με ποσοστό περίπου 30%

Εις σάρκαν μια Eurobank και Grivalia Properties

 

Την απορρόφηση της Grivalia από την Eurobank αποφάσισε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.  Το δ.σ. της Grivalia έχει ήδη, σε προγενέστερη συνεδρίασή του, εγκρίνει τη συγχώνευση των δύο σχημάτων, κίνηση η οποία εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας.

Στο χαρτοφυλάκιο της Grivalia, -βασικός μέτοχος της οποίας είναι η Fairfax Financial Holding Ltd με ποσοστό 51,43%- υπάρχουν 116 ακίνητα η αξία των οποίων προσεγγίζει το ένα δις. ευρώ (σ.σ πρόκειται για εκμισθώσιμη επιφάνεια 870 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων). Τα περισσότερα από τα ακίνητα του χαρτοφυλακίου βρίσκονται στην Αττική (72 από τα 116) ενώ τα υπόλοιπα 38 βρίσκονται σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ο Όμιλος κατέχει 2 εμπορικά ακίνητα στη Σερβία και 3 στη Ρουμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ολοκληρωθεί το δ.σ. της Grivalia και της Eurobank και οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σύντομα, το αργότερο αύριο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Χ.Α.

Οι μέτοχοι της Grivalia:

Fairfax Financial Holding Ltd 51,43%

Pacific Investment Management Company LLC 5,00%

Ξένοι Θεσμικοί 30,44%

Φυσικά Πρόσωπα 3,11%

Έλληνες Θεσμικοί 6,02%

Ίδιες Μετοχές 4,00%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ