Ο ρόλος της Dufry και τα περίεργα με τα περιουσιακά στοιχεία της Folli

κρύβει κάτι παραπάνω η πώληση των ΚΑΕ;

Ο ρόλος της Dufry και τα περίεργα με τα περιουσιακά στοιχεία της Folli

Την πόρτα της εξόδου δείχνουν οι πιστωτές στο Τζώρτζη Κουτσολιούτσο ο οποίος έχει δεσμευτεί, με έγγραφο που προσκόμισαν οι δικηγόροι στο δικαστήριο, να παραιτηθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. 

Ήδη το ΔΣ τον έχει αποψιλώσει από πλευράς αρμοδιοτήτων με την τοποθέτηση αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου ο οποίος ουσιαστικά τρέχει την προσπάθεια διάσωσης της εταιρίας. Έτσι κι αλλιώς όμως η θέση Κουτσολιούτσου στην εταιρία έχει αρχίσει να εξαρτάται και από τις εξελίξεις που τρέχουν και σε δικαστικό επίπεδο.

Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι από τα στοιχεία που κατατέθηκαν στο δικαστήριο στο νέο αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106α η αξία των προς πώληση συμμετοχών ανέρχεται σε 38,6 εκ ευρώ.

Και αυτό όταν είναι γνωστό πως οι μετοχές που έχει η εταιρία στη Dufry αλλά είναι δεσμευμένες (έτσι τουλάχιστον γνωρίζουμε) υπολογίζεται ότι έχουν τρέχουσα αξία γύρω στα 90 εκ ευρώ. Έτσι τα 38,6 εκ ευρώ δύο πράγματα μπορεί να σημαίνουν. Είτε ότι δεν υπάρχει προοπτική αποδέσμευσης των μετοχών και αυτές θα περιέλθουν στη Dufry είτε για κάποιο λόγο εξαφανίστηκαν όπως και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη αίτηση για υπαγωγή στο 106α η Folli Follie ισχυριζόταν ότι η αξία συμμετοχών σε θυγατρικές και συγγενείς εταιρίες είναι 250 εκ ευρώ!!! ενώ τώρα συμμετοχές και ακίνητα είναι της τάξεως των 110 εκ ευρώ.

Έτσι κανένας δεν μπορεί να πιστέψει απολύτως τίποτα και το ερώτημα που τίθεται πολύ απλά δεδομένης και της παραίτησης του Αντιπρόεδρου της Dufry και τα δανειακά πέρα δώσε με Κουτσολιούτσο είναι αν τελικά η σύμβαση πώλησης των ΚΑΕ στη Dufry κρύβει και άλλες συμβάσεις που θα εκπλήξουν αρνητικά όσους πόνταραν στο συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ